Årets tromsøværing?

Rubens suksessår

Ruben Yttergård Jenssen (21) tok steget opp til å bli kaptein på U-21-landslaget og Per-Mathias Høgmos mest betrodde mann i 2009.

  Foto: Jon Terje Eiterå

kultur

Bakgrunn for nominasjonen: 2009 ble hans store gjennombruddsår. Kaptein på U-21-landslaget og ingen i TIL spilte i flere seriekamper enn ham.

Ingen spillere i Tromsø IL, spilte flere kamper enn det Tromsø-gutten Ruben Yttergård Jenssen gjorde. Hans prestasjoner ga han kapteinsbindet på U-21-landslaget på full tid, og han har stått fram som en profil og forankret den nordnorske satsingen til klubben.

– Jeg føler kanskje ikke det personlig er viktig for meg å prøve å være en profil. Men jeg synes det er veldig ok at noen fra Nord-Norge, og da spesielt fra Tromsø hevder seg i toppen både nasjonalt og internasjonalt. De unge ser det er muligheter hele veien og at veien dit ikke er så lang som de kanskje har fryktet, sier Jenssen.Fikk gjennombruddet

Unggutten var den eneste TIL-spilleren som startet samtlige 30 av årets seriekamper. I tillegg spilte han alle cup, e-cup og U-21-landslagskampene.

– Jeg fikk det gjennombruddet jeg hadde håpet på. Det har vært en sesong over all forventning, spesielt siden jeg var skadet i desember i fjor, etter en god høstsesong før det, sier Jenssen.

Og det har vært mange oppturer for den talentfulle spilleren som mot slutten av sesongen i flere mediekanaler også har blitt nevn som en potensiell A-landslagsspillere på sikt, kanskje allerede til neste år.

– Den største oppturen i år var opplevelsen i europacupen der vi var så nært vi kunne komme til å slå ut Athletic Bilbao. Det er noe jeg håper å kunne være med på igjen, i tillegg var det mange gode opplevelser med landslaget mot Spania og andre gode lag, sier Jenssen.– Lys fremtid

Men at han skulle bli nominert som årets Tromsøværing, var ikke noe han hadde trodd da han gikk inn i årets sesong.

– Det var en veldig stor overraskelse, men en veldig positiv en. Det er veldig artig og en stor ære å bli nominert, sier Jenssen.

Og han ser lyst på fremtiden, når han oppsummerer sesongen 2009.

– Året under ett har vi som lag blitt bedre og bedre ut over i sesongen, med unntaksvis dårlige kamper. Vi har jevnt over forbedret oss som lag og det lover veldig godt for fortsettelsen, sier Ruben Yttergård Jenssen, TIL-spiller, U-21-landslagskaptein og kandidat til Årets Tromsøværing.

Stem på årets tromsøværing:

Send en SMS til 2242 med kodeord BTÅRETS og navnet på den du mener bør bli Årets tromsøværing 2009. Det koster 5 kroner pr. melding, og fristen for å stemme er satt til onsdag 16. desember.