JØRN NORMANN PEDERSEN"/>

Sykelig bra comeback

Pingvinrevyens retur til sykehuset kan trygt diagnostisere som et djevelsk bra comeback.

  Foto: Marius Hansen

5

"Pingvinrevyen"
kultur

Etter et par rotløse år på Kulturhuset, returnerer Pingvinrevyen i år til personalkantina på UNN – sånn cirka på samme sted som det hele startet på for 21 år siden.

Selv om de fleste nok sitter klistret til TV-sendingene fra de 21. olympiske vinterleker i Vancouver, bør man likevel unne seg tid å besøke Breivika og annen 21-årsjubilant i helgen.

For årets Pingvinrevy er virkelig og bokstavelig talt latterlige saker. Det har kommet meg for øre at revygjengen skal ha slitt med å få tak i sykehusansatte til å stille opp for revyen, så da er det bare å bøye seg ytterligere i støvet for hva de har fått til.

Treffsikre parodier

Faktisk er det bare ni aktører og én instruktør som står bak hele kalaset, foruten band og et par karer i kulissene.

Uten "profesjonelle" manusforfattere har de likevel klart å klemme ut sykt morsomme sketsjer og gode sangstykker.

BILDESPESIAL: Se bilder fra revyen!

Selv på sketsjene som har litt mangelfulle sluttpoenger, gjør Pingvinrevyen det opp med en ellers gjennomgående god, tidvis intelligent og ganske satirisk humor. Da får det passere at det bikker litt over i det barnslige av og til.

Første akt går rett på. Her serves det treffsikre parodier, velskrevne og godt fremførte sangstykker, morsomme monologer og gjennomførte kostymer på løpende bånd.

Særlig stykkene "En brannfakkel" og "Et Fyhnt eventyr" må nevnes. Svenn A. Nielsen, Gunhild Johansen og Truls Fyhn ristes godt og helt på kornet.

Jeg registrerte for øvrig at Nielsen selv satt i salen, og han lo godt. Det er som regel tegnet på en treffsikker parodi.

Andre akt holder dessverre ikke like høyt nivå som først, men det er likevel svært mye bra også. Hvis jeg skal trekke fram et høydepunkt så må det være "Antiklima", som er et strålende eksempel på at man kommer en lang vei med en god monolog.

Godt og blandet

Jevnt over et det lite negativt å hente i årets Pingvinrevy. Det er tvert imot det meste man kan ønske seg av en amatørforestilling. Det er morsomt, ikke for internt, godt og solid fremført og – ikke minst – variert. Alt fra nakne revyaktører dalende fra taket til trøndersk sangpedagogikk injiserer publikum med latterkule på latterkule.

Avslutningsvis må også bandet nevnes. Meget, meget bra – og i motsetning til den vanlige pausemusikken som ofte preger revyforestillinger, inkluderes de på fortreffelig vis i hele showet.

Selv om noen svake poenger hindrer toppkarakter, er det lite som tilsier at årets Pingvinrevy ikke skal bli en publikumssuksess – også utenfor sykehuset.

Relaterte saker: