Tromsøregissør får 100.000

Eilif Bremer Landsend (20) får 100.000 kroner fra North Energy for å lage kortfilmen Kiki.

Unge filmskapere er ennå ikke formet av systemet og kan bruke sin egen stemme.

Knut Erik Jensen

  Foto: ESPEN JOHANSEN

  Foto: ESPEN JOHANSEN

kultur

Tromsøgutten, som har laget film siden har var 12 år, vant North Energy sin filmkonkurranse som gikk ut på å komme opp med beste manus og produksjonsbeskrivelse til en kortfilm på temaet "nordlig energi" og assosiasjoner man kan legge til et slikt tema. Filmen skal lanseres på Nordkapp Filmfestival i september. North Energy er samarbeidspartner til både Nordkapp Filmfestival og Tromsø Internasjonale Filmfestival.

- Skuespillere blir blant andre Gard Eidsvold (En ganske snill mann), Cecilie Mosli, og svenske Jacob Nordenson (Luftslottet som sprengtes), forteller den unge filmskaperen. Filmen er planlagt å vare i 13 minutter.

Eilif beskriver seg selv som et resultat av blant annet Tvibit-miljøet, og gleder seg til en hektisk sommer med filminnspilling i Lofoten.

Drømmen er en dag å lage spillefilm med bare ungdom både foran og bak kamera. Og med premiere i Tromsø selvsagt.

Nå har han startet eget foretak - Redhead Productions - og filmen Kiki skal handle om en avdanka surfer som lever i campingvogn.

- Temaene er flere, men blant annet handler det om å gi og å få omsorg, noe som jo er viktig for oss alle, sier han.

Knut Erik Jensen er en av Nord-Norges store filmveteraner, og han ser potensial hos Eilif.

- Jeg setter pris på ungdommene som vil lage film. De er ennå ikke formet av systemet og kan bruke sin egen stemme. Jeg hilser dem velkommen, sier Jensen og synes det er stas at filmen Kiki skal få premiere på Nordkapp filmfestival i september.Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

kultur