RIKKE LANGE"/>

Tromsøjente i tv-storsatsing

Amrita Acharya (23) er i ferd med å slå igjennom som skuespiller. Til våren blir hun å se i HBO-storsatsingen "Game of Thrones" og filmen "The Devil's Double".

  Foto: Christer Pedersen

kultur

I 2009 skrev iTromsø om Amrita Acharya (23) som ikke får norsk statsborgerskap selv om hun har bodd i Tromsø størstedelen av livet sitt. Frustrasjonen over situasjonen ble til slutt så stor at hun valgte å flytte tilbake til London.

- Jeg ble så lei hele greia. Det har kommet til et punkt hvor jeg føler jeg ikke tilhører noen land. Jeg vet ikke om det blir korrekt å omtale meg som en Tromsøjente, enda jeg regner meg selv som en, forteller den lovende skuespilleren.

Slår igjennom

Tidligere i sommer fikk hun rollen som tjenestejenten Irri i den kommende TV-serien til HBO, "Game of Thrones". Selv om ikke rollen er stor, er det en gjennomgående rolle hele første sesong. HBO er et av verdens mest kjente TV-produksjonsselskap, og står bak blant annet "Sopranos". I den nye serien finner vi også Sean Bean - kjent fra blant annet "Ringenes Herre".

- Jeg har bare vært og filmet én episode til nå, og har ikke ennå møtt Sean Bean. Han er med i en annen storyline enn den jeg er med i og filmer hovedsakelig i Irland, mens den historien jeg er med i filmes i Malta. Det er veldig mange etablerte så vel som ferske skuespillere med og settene våre er helt enorme, så det er utrolig spennende for tiden, sier Acharya til iTromsø.

På kino

Selv om hun ennå står med kun nepalsk statsborgerskap, ser ting lysere ut i disse dager. Hun har fått gjort unna bacheloren sin på The Academy of Live and Recorded Arts, vært med i mange teaterproduksjoner og TV-serie-piloter og er med i "The Devil's Double" som er forventet på kino neste vår. Disse mulighetene har hun fått via sin agent i London som hun deler med blant annet Helena Bonham Carter.

- Det er helt uvurderlig å ha en god agent og et nettverk for å lykkes som skuespiller i London. Nå går ting på skinner og jeg er på auditions hele tiden, og kan leve ut drømmen om å kunne leve av skuespilleryrket. Det som kan ødelegge alt er jo selvsagt om jeg ikke får fornyet visumet mitt som går ut neste sommer, og om jeg må flytte tilbake til Norge nå som ting går så bra, forteller Amrita.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

kultur