AASTA PETTERSEN"/>

Strakte seg langt

Longsemannen leverer igjen! Mannen i det elastiske klesplagget har fått revypublikummet til å gapskratte mange ganger før. I år var intet unntak.

ELASTISK: Longsemannen (spilt av Tor Ivar Vestgård) oppfordrer alle til å gå i det deilige, elastiske plagget longs.  Foto: Knut Jenssen

5

FOTBALLEGO: Sead Ramovic forteller om sitt store ego.  Foto: Knut Jenssen

VERPESYK: Ordfører Arild Hausberg snakker om lidenskapen for både OL, Gullegget og Melodi Grand Prix.  Foto: Knut Jenssen

JOBBSKIFTE: Skistjernen Petter Northug dukket i går opp på revyscenen på UNN.  Foto: Knut Jenssen

Pingvinrevyen
kultur

Longsemannen (spilt av Tor Ivar Vestgård) har blitt en klassiker i Pingvinrevyens repertoar. Til tross for det samme temaet hvert år: Longs; så blir man faktisk aldri lei. Årsaken er at longsemannen er vanvittig flink til å fornye seg.

I år presenterte han sitt utropia på videosnutt: Longseverden. I videoen hadde revyen på kreativt vis intervjuet både TIL-spiller Hans Åge Yndestad (Longstestad) og UNN-direktør Tor Ingebrigtsen. I tillegg hadde de fått dem til å spasere rundt i longs!

Tilspisset

Gårsdagens première på årets Pingvinrevy gikk unna på et blunk. Det er med få unntak at undertegnede kan betegne revyen som både velskrevet og tilspisset. Før man visste ordet av det var forestillingen faktisk over. Dessuten kan det konstateres at aktørene har tatt avskjed med den interne sykehushumoren. Revyen fremstår dermed som betraktelig mer publikumsvennlig, noe som er både positivt og fordelaktig.

Årets forestilling har fått navnet Pingvinrevyen - "Gullegg og andre luftslott". Denne gang møter vi blant annet Petter Northug, Arild Hausberg, Truls Fyhn og Team Lisa.

Gode imitasjoner

Stykker verdt å trekke fram er blant annet "Team Lilla", en imitasjon av både Team Lisa og korlederen selv. Det er som å se Lisa Stokke i egen person der hun etterlignes i positivt ånd og i flere stykker gjør Eivind Markussen en god figur når han imiterer ordfører Arild Hausberg.

Det er med stor entusiasme at Lars Hagfoss gjør et artig poeng ut av den stressende julestria. "O jul med din vrede" er et godt nummer, men uten at det trekker noe ned, så er det vel litt sent med et julenummer i midten av mars?

"Verpesyk" er et relativt langt og tungt stykke som med fordel kunne blitt spisset litt mer. Selv om det er høyaktuelt og har mange fine metaforer til debatten rundt "Gullegget", så fremstår det nok som litt for langdrygt.

Mye trøkk

Alt i alt så byr aktørene på en revy som har hevet seg betydelig siden Kulturhus-dagene. Det er mye trøkk i samtlige sanginnslag, de er av god kvalitet og har velskrevne tekster. "1881", ”Longsemannen”, "Team Lilla" og "O jul med din vrede" er de desidert artigste numrene, men revyen mangler likevel toppene som får folk til å gapskratte. Både første og andre akt mangler prikken over i-en, noe som får folk til å hente luft nederst i lungene - og dermed har Pingvinrevyen fortsatt noe å hente for å få seks øyne på terningen.

Relaterte saker: