MARIANNE LEIN MOE"/>

Populær moteblogger

Moteblogger Marianne Theodorsen fra Tromsø gjør stor suksess i den norske motebransjen.
kultur

Med sin blogg « styledevil.faksimile.no» har 29-åringen høstet mye oppmerksomhet for sin stilsans. Hun har av flere magasiner, deriblant motebladet Costume, blitt rangert som en av de mest spennende innenfor sin sjanger hvor hun gjør mote til noe lekent, og et felt man først og fremst skal eksperimentere innenfor.

Med stylingjobber for blant annet VGs moteside Min mote, som motejournalist og som rød løper-kommentator på NRK under årets Oscar-utdeling har hun fått et velrenommert navn i bransjen.

– Jeg har bestandig vært opptatt av mote, og hvordan man kan bruke klær og stil som uttrykksform, men det var vel da jeg begynte å blogge i 2008 at det hele begynte, sier Theodorsen, som flyttet til Oslo i 1994.

Hard jobbing

Oslo kan ifølge Theodorsen ikke regnes som motemetropol sammenlignet med andre europeiske byer. Likevel er byen stadig i en positiv utvikling.

Les også: Her er FIFA-fruen

– Mye av det som ligger til grunne for å lykkes i nettopp denne type bransje er nettverksbygging, men det er ikke bare champagne og den glamorøse livsstilen som ligger bak. Det er mange om beinet og man må hele tiden jobbe hardt. Både for å skille seg ut å også opprettholde det inntrykk man allerede har etablert av seg selv.

Les også: Oversikt over forskjellige Tromsø-blogger

Å tørre

Mote er for bloggeren en del av kulturhistorien og et kunstnerisk uttrykk som sier mye om vår samtid.

– Mote er noe man skal ha det morsomt med, og derfor farger jeg ofte håret og lignende. Det skal si noe om den man er og jeg tror mange er redd for å tørre, sier Theodorsen.

Les også: Interiørblogger fra Tromsø

Tips

Om det er noen som går rundt med en moteblogger i magen eller som ønsker å utfordre sin egen klesstil har Theodorsen noen tips.

- Kvalitet kommer alltid foran kvantitet så gode bilder, og gutsen til å være seg selv er to essensielle egenskaper. Et godt motetips er at det å kle seg litt ut aldri er feil. Eksperimenter og ha det morsomt med klærne dine, råder hun.