Milliontap etter Kollenfest

Dårlig vær og festivalkrasj gjør at Jakobsen-brødrene ikke kan gjøre opp for seg etter Kollenfest.

  Foto: RONALD JOHANSEN

kultur

Air Oslo, med brødrene Pål og Jon-Erik Jakobsen-brødrene i spissen, arrangerte Kollenfest i det nye skianlegget i Holmenkollen i Oslo. Det store trekkplasteret var Rihanna, men også Kiss og Billy Idol sto på plakaten.

Nå står en lang rekke kreditorer på døren og venter på betaling. Gjennom advokatfirmaet DLA Piper har arrangørene gitt beskjed om betalingsstopp, ifølge Dagens Næringsliv.

- Vi har varslet kreditorene om at selskapet har betydelige vansker p.t., men at vi jobber knallhardt for å finne løsningsalternativer som kan redde selskapet, sier Egil Hatling i DLA Pipers til avisen.

Han medgir at selv om de budsjetterte med underskudd, har dette blitt betydelig større enn forutsett. Årsaken er sviktende billettsalg og dårlig vær.

Rihanna skal ifølge Dagens Næringsliv ha kostet minst 12 millioner kroner i honorar.

Pål Jakobsen opplyser at de skylder flere millioner, men at de foreløpig ikke har den fulle oversikten.

Air Oslo er et datterselskap av Air Productions. De driver festivalene Døgnvill i Tromsø og Rått og Råde i Stavanger. Ifølge Jakobsen skal ikke underskuddet få noen følger for disse festivalene, siden alle festivalene er separate selskaper og juridiske enheter.