KNUT-EIRIK LINDBLAD"/>

Ny tromsøkrim fra Asbjørn Jaklin

Forfatteren har skiftet beite til krim, og handlingen er satt til Tromsø.
kultur

På lørdag hadde forfatter Asbjørn Jaklin bokslipp for sin nye krimroman «Svart Frost». Andre etasje på Tromsø bibliotek var fullsatt og det var salg og signering. Boken «Svart Frost» er satt til Tromsø og Nord-Norge.

– Handlingen skjer i over flere tidsplan. Blant annet fra andre verdenskrig og den kalde krigen, men nåtidshandlingen foregår i Tromsø, forklarer Jaklin.

Spennende

Han mener det er viktig å bruke Nord-Norge som kulisser i norske bøker.

– Det er mye som har skjedd her, og Nord-Norge er helt klart den mest spennende landsdelen vi har. Området har blitt lite brukt i spenningslitteratur og det er veldig fint fiktivunivers, sier forfatteren.

Overgang

Fram til nå har Jaklin skrevet syv historiedokumentarer. Overgangen til krimlitteratur var en lang prosess.

– Jeg har hele tiden sagt at virkeligheten er spennende nok, men har nå motvillig blitt fiksjonsforfatter. Det ble en dramatisk overgang. etter hvert, fordi dialog er fraværende i dokumentarlitteratur, men det artige med fiksjon er at man kan gå inn i hodet til karakterene, forklarer Jaklin.

«Svart Frost» har også en større underliggende tematikk enn kun action og drap.

– Den handler om hvor vidt det er mulig å oppnå rettferdighet når noen begår ugjerninger. «Finnes det en rettferdig hevn» er slagordet til boka og jeg tar også opp blodhevn og spørsmål om skyldfølelse, forteller Jaklin.