- Jeg gleder meg sinnsykt mye. Dette er en kjempemulighet som jeg tror passer perfekt for oss, sier gitarist Glenn Nilsen (37) fra Tromsø.

Sammen med Gitarist Ketil Eggum, trommeslager Christian Svendsen og vokalist Bjørn Alexander Brem utgjør han det industrielle metal-bandet Gothminister som skal delta i tredje delfinale av Melodi Grand Prix førstkommende lørdag.

Nilsen, som til daglig jobber i Tono der han bistår medlemmene når de trenger hjelp, flyttet fra Tromsø til Oslo i 1997 for å satse på musikken. Årene på musikklinja ved Kongsbakken videregående skole, der han gikk i samme klasse som Lisa Stokke, ga mersmak.

Store i utlandet

Selv om Gothminister nok ikke er spesielt kjent for flest i Tromsø og Norge, er de et stort navn innen sin sjanger.

Bandet, som har eksistert siden 1999, har spilt i mer enn 40 land over hele verden, blant annet på noen av de største festivalene for sin sjanger, som M`Era Luna Festival, Wave Gotik Treffen og Dark Storm Festival.

Gothminister har også hatt flere topp-10-plasseringer på alternativ-listene i Tyskland siden den første singelen ”Angel” i 2002. I tillegg har de nettopp signert for AMF Records, samme plateselskap som amerikanske KORN og finske Lordi, som vant den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen i 2006.

God magefølelse

Med deltakelse i MGP håper Nilsen at Gothminister kan tiltrekke sen nye fans også i Norge.

- Vi er glad for at NRK falt for oss og plukket oss ut som én av 21 artister av i alt 600 innsendte bidrag. Vi har nesten ikke spilt i Norge tidligere, så dette blir spennende, påpeker gitaristen.

Låten Gothminister skal fremføre lørdag heter "Utopia" og blir også første singel fra deres nye album med samme navn som slippes i april.

Hvilke sjanser bandet har til å gå videre fra delfinalen, synes Nilsen er vanskelig å spå.

- Ting er veldig uforutsigbart, men jeg har en god magefølelse, for vi har fått gode tilbakemeldinger på låten, forklarer tromsømannen.

- Drøyt sceneshow

Til tross for at Gothminister er vant til å spille for et stort publikum er vokalist og frontfigur, Bjørn Alexander Brem, litt spent på hvordan det blir å stå på scenen under delfinalen i MGP lørdag.

- Jeg er nervøs for at vi har et for drøyt sceneshow. Vi har ikke tilpasset oss MGP i det hele tatt, avslører vokalisten.

- For oss handler musikk om å lage show og underholde. Det viktigste for oss er å ha det gøy på scenen, påpeker Brem.