– Mammaen min er Disney-prinsesse!

Lisa Stokke tror umulig hun kan bli kulere i datterens øyne enn nå som prinsesse i Disneys nye storfilm.

  Foto: Disney/Eskil Wie

kultur

Med rollen som snødronningen Elsa i Disneys nye storsatsing «Frost» har Lisa Stokke endelig fått oppfylt drømmen om Disney.

– Jeg har drømt om å være med i en Disney-film hele mitt liv, og selv om det er en klisjé: å være Disney-prinsesse er en «dream come true», sier Stokke til iTromsø.

Les også: Lisa Stokke i storfilm fra Disney.

Premieré

Og stort synes også Stokkes datter på fem år at det er.

– Datteren min er i den magiske «Disney-alderen». Jeg har kjøpt henne dukker fra filmen, og de hadde hun tatt med på skolen, vist fram til venninnene, og sagt at «Mammaen min er Disney-prinsesse», ler Stokke, og legger til:

– Jeg tror ikke jeg kommer høyere opp på «kulhetsskalaen» i hennes øyne.

Både Stokkes datter, og sønnen på 10 år kommer til Oslo for å være med på premièren av filmen.

Selv har Stokke kun sett deler av filmen, og gleder seg til hele opplevelsen.

– Jeg tror folk kommer til å elske den. Selv om jeg er veldig glad i de gamle Disney-filmene, tror jeg denne kan være det noe av det beste de har laget, skryter hun.

Rolle

I utgangspunktet var det rollen som prinsessen Anna, Stokke egentlig skulle prøve seg på.

– Lydprøvene gikk fint, men jeg visste at Broadway-stjernen Idina Menzel har stemmen til snødronningen i den originale versjonen, og at de dermed måtte ha en fantastisk sang. Jeg spurte om å få gjøre en lydprøve på den rollen, men det ble ikke noe av. Etter noen uker fikk jeg likevel forespørsel om jeg kunne komme inn og prøve, og det endte med at jeg fikk rollen, sier Stokke.

Hun trives med at karakteren er sammensatt, og at man får følge henne på en emosjonell reise.

– Forholdet mellom henne og søsteren er komplisert, slik det er kan være i reelle familier. Det er ikke bare svart hvitt.