Tromsøgutt klar for MGP

Christer Wulff (32) er blant artistene som skal kjempe om å bli Norges representant i Melodi Grand Prix.

TIL MGP: Tromsøgutten Christer Wulff er blant artistene som skal kjempe om å representere Norge i MGP. Her er Wulff i aksjon under fjorårets Buktafestival. Foto: Marius Fiskum 

Her er alle MGP-artistene samlet. Foto: Kim Erlandsen / NRK 

kultur

Det ble klart da NRK klokken 12 i dag offentliggjorde årets artister og låtskrivere i Melodi Grand Prix 2014.

Her kunne NRK presentere totalt 15 bidrag som skal kjempe om å bli Norges representant i den europeiske finalen. Disse er alle valgt ut blant hele 600 innsendte bidrag.

– Det er utrolig gøy endelig å kunne presentere hvem som skal konkurrere i årets MGP. Etter å ha silt ut omtrent 50 låter fra de innsendte bidragene, har jeg fått uvurderlig hjelp av en engasjert og høyst kompetent lyttergruppe til å komme frem til akkurat disse 15 bidragene. Vi har valgt de aller beste låtene som kan gjøre suksess både på MGP-scenen, men også på radio og salgslister. Resultatet er artister med et utvalg låter som jeg har tro på kommer til å sette preg på musikkåret 2014, innen svært varierte sjangere som blant annet folk, pop, rock, elektronika og house, sier musikkansvarlig Vivi Stenberg i en pressemelding.

Christer Wulff fra Tromsø er bosatt i Oslo, der han jobber som økonom i tillegg til å holde på med musikk. I MGP skal han opptre sammen med Oda Kvingesdal (24), som ble kjent da hun deltok i TV2-programmet "The Voice" i fjor.

De to, som aldri har samarbeidet tidligere, skal i ilden 8. mars der de deltar i den 2. semifinalen med låten "Sing". Wulff har skrevet både teksten og melodien til denne låten, som er en munter poplåt med klar inspirasjon fra moderne folkemusikk.

De 15 bidragene er for øvrig fordelt på tre semifinaler, som går av stabelen 7., 8. og 9. mars.

Wulff, som opptrådte på fjorårets Buktafestival, ga i janaur i fjor ut sitt selvtitulerte debutalbum. Det høstet han gode tilbakemeldinger for fra landets kritikere.

Blant de 14 bidragene Wulff og Kvingesdal skal konkurrere mot, er kjente navn som Linnea Dale, Elisabeth Carew og El Cuero.