Den er inne i sin siste uke på Hålogaland Teater, danseforestillingen til Simone Grøtte, «Mannen som stoppet hurtigruta». Musikken er komponert av hennes ektemann Herman Rundberg som nå velger å gi ut sangen «Vi syr» fra forestillingen.

– Tirsdag blir den tilgjengelig på iTunes og på Wimp. Det er kanskje ikke helt vanlig, men vi har stått på lenge for å få komposisjonen ferdig, så jeg vil bare få det ut til folket, sier Rundberg som erkjenner at å gi ut låter eller hele komposisjoner fra en forestilling ikke er helt vanlig.

Flott samarbeid

Det som startet med bare noen noter for seg selv, utviklet seg raskt til å få inn artisten Petter Carlsen og ikke minst Nordnorsk Opera og Symfoniorkester.

– Jeg skjønte fort at jeg bare måtte ha et orkester med på dette. Da begynte raskt låten å spire og gro.

Torunn Reigstad, som er orkestersjef i Tromsø, forteller at orkesteret ofte får forespørsler om små oppdrag, men at dette var mer unikt enn vanlig.

– Dette var nytt for oss. Jeg kan ikke huske at vi noen gang har gjort noe for en teater – eller danseforestilling, sier Ringstad.

– Når vi spiller inn strykerne til denne låten, så vet vi jo sjeldent hvordan det blir å høres ut. Det blir alltid veldig spennende å høre hvordan det er blitt.

Drømmer om vinyl

Nå som låten er ute digitalt, har ikke Rundberg noe mål om å selge mest mulig. Det han tenker på videre nå er om det blir mulig å kunne forevige verket i platesamlingen.

– Jeg har en drøm om at all musikken som er laget til forestillingen skal komme på vinyl. Å få hele verket i sin helhet på LP, det er noe jeg har skikkelig lyst til.

UNIK UTGIVELSE: Komponist Herman Rundberg og orkestersjef Torunn Reigstad er storfornøyd med samarbeidet som har resultert i digital utgivelse. Foto: Ronald Johansen. Foto: Ronald Johansen