Fra Kroken til det store lerret

Filmskaper Elisabeth Rasmussen (36) har fått sin første langfilm ”The heart of Bruno Wizard” lansert over store deler av verden - men sin første film lagde hun i Kroken.

TIL DET STORE LERRETET: Elisabeth Rasmussens har tatt turen til det store lerretet. 

ENDELIG PÅ HJEMMEBANE: Elisabeth Rasmussen bor for tiden Köln i Tyskland, men var fredag hjemme for å vise sin første langfilm. 

FORTSATT I DRIFT: I en alder 63 år har Bruno Wizard revitalisert musikkarrieren sin i London. Foto: Privat 

kultur

STORGATA: Fredag ble dokumentarfilmen ”The heart of Bruno Wizard” vist på Verdensteatret for aller første gang i Tromsø. Med på visningen var kvinnen bak filmen, Elisabeth Rasmussen fra Tromsø. Siden dette er første og siste gang filmen vises her i byen, var både venner og familie tilstede.

– Det er jo litt morsomt, men filmkarrieren min startet da jeg var ti år og lagde en film på juniorklubben i Kroken, sier Rasmussen.

Les også: "To år og filmskaper"

Hjem for hjemløse

Etter det lagde hun ingen film før i 2006 da Rasmussen og venninnen Marit Garfjell laget kortfilmen ”Truth of thought” som ble vist under TIFF. Året etter fant hun ut at du var nettopp dette området hun ønsket å satse på.

– Jeg var tolk for en argentinsk filmskaper og måtte oversette intime spørsmål rundt filmen hans. Det gjorde at jeg fikk utrolig lyst til å gjøre dette selv.

Les også: "Lager film om Tromsø-discoen"

Etter å ha studert filosofi flyttet hun til London for å studere medier og kommunikasjon. Her møtte hun hovedpersonen i dokumentaren.

– Det var mens jeg jobbet på et hjem for hjemløse i julen 2011 at jeg møtte Bruno som bodde der selv.

Legende

Han fortalte om livet som artist og undergrunnslegende under punkens storhetstid på 80-tallet i London. Dette måtte Elisabeth sjekke og det viste seg at alt han fortalte var sant. Mannen var en levende legende.

– Først lurte jeg på om han kanskje var gal, men jeg ble veldig interessert i alt han fortalte. Jeg klarte ikke å glemme han - og etter å ha reist hjem, spurte jeg om han kunne tenke seg å være med i en film.

Han svarte at det hadde han ventet på hele livet, sier hun.

Les også: "Søker støtte til Per Parker-film"

Bruno hadde da fått seg leilighet, og filmingen foregikk der - i dårlig lys.

– Jeg gjorde nå det beste ut av det og det gikk seg til etterhvert, sier hun.

Filmen har siden da vært vist på Eurodokfestivalen i Oslo og fått distribusjonsavtale i USA og Canada.