Se Krokenrevyens sang til Jens Johan

Krokenrevyen sparker i alle retninger. Når den treffer, sitter den gjerne i mellomgulvet.

Se et lite utdrag fra Krokenrevyen 2015. Her tar de et oppgjør med hele byens ordfører.

Krokenrevyen 2015  Foto: Åsgeir Johansen

Krokenrevyen 2015  Foto: Åsgeir Johansen

Krokenrevyen 2015  Foto: Åsgeir Johansen

Krokenrevyen 2015  Foto: Åsgeir Johansen

teater

Problemet er bare at det er ikke alltid at ungdommen bak revyen treffer like godt.

Det er imidlertid ikke tvil om at dette er oppegående og samfunnsengasjert ungdom som holder seg oppdatert på det som skjer i byen, noe sangnummeret dedikert til Jens Johan Hjort er et godt eksempel på. Framtidsdystopien fra bilkøen til IKEA er et annet. Tekstene er gode og fremføres med trykk og ungdommelig glød.

Cheezy

Andre ganger kan det bli vel platt. Eller som den dansende ostepopen sier:

– Den var cheezy.

Les også: Får se om Hjort tør å komme ...

Sketsjen «Gosj» blir også vel lettvint. Til tross for at den fungerer godt som et surrealistisk lite avbrekk og leveres med en sjarm som får deg til å smile, blir poenget vel enkelt når Roger-Johnny kommer ut av skapet.

Min personlige favoritt må være den sarkastiske GPS-en i sketsjen «NNGPS2015». Når NN står for «nordnorsk» må man vel regne med både litt sarkasme og spydigheter.

Ikke to tøtte

Her fungerer samspillet mellom aktørene godt, særlig når GPS-en oppdager at de to ungdommene som sitter og kliner i bilen er av samme kjønn. Eller som den selv sier det:

– Dæven døtte, det der var ikke to tøtte.

Følg iTromsø Kroken på Facebook!

Tekniske problemer, barndomsfeil under premièren og enkelte lettvinte løsninger til tross, Krokenrevyen skal ha ros for at de våger å la fantasien få så fritt spillerom. Så heter da også revyen tross alt «Fantasien e sainn».

Monstre under senga

Et gjennomgangstema som reflekterer tittelen er den lille ungen som er plaget med monstre under senga. Over flere sketsjer får vi følge ungen og monstrene som etter hvert viser seg å være ganske så udugelige. Høydepunktet her får være når ungen drømmer monstrene inn i Edens hage, kledd som Adam og Eva. Dette er absurd humor av ypperste klasse.

Alt i alt kan man finne på langt dummere ting enn å tilbringe halvannen time på Kroken skole med Krokenrevyen som guide til Drømmeland.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

teater