Kastet til løvene

Silje Olderdal fikk ikke mye tid til å forberede seg før hun tok over for Maria Haukaas Storeng i "20 Teddy uten filter".

Tromsø-jenta Silje Olderdal stepper in som vikar for Maria Haukaas Storeng i musikalen "20 Teddy uten filter". Her synger hun uttdrag av sangen "Kæm eie vinden".

teater

- Jeg fikk en melding fra Iren Reppen (teatersjef på HT, journ. anm.) om at jeg skulle steppe inn for Maria Haukaas Storeng. Den første tanken som slo meg var: "Ser det ut som jeg kan synge som henne", sier Tromsø-jenta Silje Olderdal.Musikalartisten ble mest kjent via NRK-programmet "Drømmerollen" der hun nesten kjempet seg til hovedrollen som Kathy i "Singing in the rain". I etterkant av programmet uttalte hun til "Tromsø" at hun drømte om å stå på HT-scenen i en musikal. Torsdag ble den drømmen realitet, siden Maria Haukaas Storeng måtte forlate byen og overlate rollen i "20 Teddy uten filter" til Olderdal.

LES MER: Anmeldelsen av "20 Teddy uten filter"Lite øving

- Jeg kom til Tromsø mandagen i den siste øvingsuka. Da fikk jeg alt av tekst og noter, sier Olderdal.Hun fulgte nøye med på de påfølgende øvingene, noterte og gjorde seg opp tanker om hennes tiltenkte rolle. I slutten av uka fikk Olderdal tre prøver med ensemblet. Dette var for tre uker siden.- Og så raste vi gjennom stykket på en time på torsdag, forteller hun.Filmet

Det spesielle med torsdagens oppsetning av "20 Teddy uten filter" var at den ble filmet av NRK.- Det la et ekstra press på meg. Første forestilling pleier ofte å være preget av en del nerver for å spille for publikum. At forestillingen i tillegg ble filmet påvirket jo tankene mine litt før jeg gikk på scenen, sier Tromsø-jenta.- Men jeg synes det gikk veldig bra.Savner Tromsø

Olderdal spiller i "20 Teddy uten filter" til og med lørdag. Da tas stykket av plakaten. Deretter setter hun fullt fokus på rollen som Josefine i "Bør Børson."

WEB-TV: Leseprøver fra "Bør Børson"

- Jeg tror nok en av grunnene for at jeg har fått disse rollene er at jeg viser så stor interesse for å jobbe i byen, sier Olderdal, som ikke trodde at hun skulle få oppleve å få en stor musikalrolle på HT så fort.- Jeg er kjempeglad i Tromsø. Selv om det regner tre uker i strekk. Det er godt å være tilbake, men jeg må nok til Oslo igjen når vi er ferdig med "Bør Børson". Det er jo der det meste skjer for oss som ønsker å leve av å spille i musikaler, forteller artisten.Ingen planer

For planer etter "Bør Børson" har hun ikke. Forestillingen begynner på HT den 6.november. Stykket spilles i hvert fall til nyttår, før ensemblet skal ut på turné.- Etter det har jeg egentlig ingen andre planer enn å ta steppekurs i Oslo. Livet som musikalartist er jo ganske usikkert, men for øyeblikket går det jo bra for meg, sier Olderdal.

teater