Helge Matland"/>

Vår tids juleevangelium

Anneli Drecker og Kristian Fr. Figenschow jr. er blant artistene som stiller opp når Bymisjonen presenterer en samtidsversjon av juleevangeliet.

Kirkens Bymisjon setter opp Gatas evangelium, som er en bearbeidet versjon av Juleevangeliet.

  Foto: Lars Åke Andersen

  Foto: Lars Åke Andersen

teater

Sammen med Mimmi Tamba, Jørn-Bjørn Fuller-Gee, Ida Holten Worsøe og Eirik Junge Eliassen møttes de i går til første leseprøve på forestillinga som skal presenteres i Metodistkirka førstkommende søndag ettermiddag. Det er også teologistudent Eirik Junge Eliassen som på bestilling har skrevet "Gatas evangelium" for Bymisjonen.

Ellers medvirker både streetdansere, musikere og kor i oppsetninga.

- Kirkens Bymisjon i Tromsø ønsker å formidle det kjærlighetsbudskapet som juleevangeliet er. Det er viktig å minne om dette budskapet som lett forsvinner i jaget nå før jul, sier Ann Karina Sogge ved Kirkens Bymisjon Tromsø.

Utstøtt

- Juleevangeliet slik det gjerne formidles i dag, kan lett framstå som en snill, ufarlig og romantisk historie, men det Maria og Josef opplevde i Betlehem var ikke det. De var utstøtt, og slapp ikke inn noen steder, fortsetter Sogge.

"Gatas evangelium" tar utgangspunkt i denne historien som utspant seg da Jesus ble født, men blir presentert uten fokus på det gjenkjennelige, barnlige bildet man gjerne har av den.

- I "Gatas evangelium" har jeg lagt juleevangeliet til vår tid. Jeg forteller historien til Josef og Maria slik den kunne tenkes å ha foregått her i Tromsø. Det som fortelles er sterkt, slik virkeligheten er sterk, sier Eirik Junge Eliassen som har skrevet historien som presenteres gjennom 13 tablåer.

Ikke for barn

- Derfor må vi også understreke at dette ikke er ei barneforestilling, sier Ann Karina Sogge.

Eirik Junge Eliassen lar Josef og Maria komme til en moderne by, som for eksempel Tromsø, og ikke til Betlehem. Her som der får de ikke noen plass i herberget. De befinner de seg i et miljø av hjemløse og rusmisbrukere, kommer i kontakt med politi og sosialvesen.

- Vi har som mål at det skal bli en tradisjon å framføre "Gatas evangelium" like oppunder jul. Denne første gangen har vi verken tid eller ressurser til å lage ei fullscenisk oppsetning. Derfor blir det nå en presentasjon inspirert av hørespillformen. Men vi ønsker at stykket skal kunne vokse år for år, sier Ann Karina Sogge.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

teater