Sjarmerende juleeventyr

«Et juleeventyr» tar deg gjennom daler av sorg, humor og frykt, og treffer publikum rett i hjertet.

NISSEÅNDEN: Ebenezer Scrooge sammen med den tøysete og kanskje litt demente julenissen som er en av åndene som hjelper Scrooge. Begge foto: Tom Benjaminsen 

6

Hålogaland Teater

Ivar Tindberg

Ketil Høegh, Kristin Fr. Figenschow jr., Maryon Eilertsen, Kristine Henriksen, Marius Lien, Espen Bråten Kristoffersen, Trude Øines, Kurt Herdlevær, Eirin Høegh, Mats Holm Erntsen m.fl.

TILBAKE TIL FORTIDEN: Den første ånden som viser Ebenezer fortiden hans, sammen med Ebenezer selv. 

FATTG FAMILIE: Man møter familien til Bob Charcit, som er ansatt hos Scrooge, og hans fattige familie med en døende sønn. 

HATET JUL: Ebenezer Scrooge ville absolutt ikke dra på julefest, men etter hans åpenbaring gledet han den familien han hadde familien ved å dukke opp. 

teater

Det er tredje gang den 170 år gamle julefortellingen, som er skrevet av Charles Dickens, settes opp på Hålogaland Teater.

Det ser ut til å bli en juletradisjon for tromsøværinger å se forestillingen i førjulstida.

Ebenezer Scrooge, som spilles av Ketil Høegh, er en rik og bitter mann som hater jul, og bryr seg fint lite om hvordan andre har det. Det siste han vil høre er noen si «gledelig jul», og julegaver eller penger til veldedighet står han med glede over. Det er først etter at tre ånder besøker ham natt til første juledag at han innser hva han mangler i livet sitt: Lykken.

LES OGSÅ: Tror på utsolgt juleeventyr

Entusiastisk

Vi får se sorg, glede og skumle scener som jeg tror både barn og voksne blir småskremt av. Fra sang og glede til mørke og dystre scener får man skimte livene til de fattige, rike og ensomme, og i alt dette leverer skuespillerne en slik entusiasme og innlevelse at man blir fenget med en gang.

Scenografien er rett og slepp imponerende, og den klarer å ta deg gjennom de forskjellige scenene på en lett og elegant måte. Historien vendes om til en lykkelig slutt, og Scrooge får øynene åpnet for gledene i livet.

LES OGSÅ: Unge skuespillere uten nerver

Sjarmerer

Skuespillerstaben består både av barn og voksne, og de klarer å fremføre den klassiske forestillingen med humor og en fantastisk fremførelse. Det er spesielt Kristian Fr. Figenschow jr. som får latteren i salen til å runge når han spiller den avdøde kompanjongen til Scrooge.

Det hele sjarmerer og får de fleste til å sitte igjen med et smil når forestillingen avrundes. «Et juleeventyr» er en forestilling jeg tror få blir lei, og den klarer å skape den følelsen man ønsker å ha etter en god juleforestilling.

teater