Noe stort er på gang

Ryktene er sanne. Vederkast er et band man bare MÅ se.

Vederkast.  Foto: Daniel Lilleeng

5

Fakta:
  • Band: Vederkast
  • Scene: Little Henrik
  • Konsertstart: 21.40
  • Varighet: 45 minutter
buktafestivalen

Fytti-katta så bra tromsømusikken er for tiden! Vederkast hiver seg inn på pallplass over dyktige musikere i byen og de mestrer det mye omtalte 45-minuttersproblemet mange har hatt på festivalen.

For det er ingen stilpoeng som kan trekkes fra det Vederkast leverer musikalsk.

Det var det dessverre mange tromsøværinger som ikke fikk overvære. For køen ut av Little Henrik-scenen, som rommer 350 tilskuere, var ikke å ta feil av. Her var det store ting på gang og gutta leverte til de grader.

Motorpsycho

Vokalist Paul Aronsen, som synger klokkerent og gir bandet en ekstra dimensjon, havner nesten i skyggen av Vederkast deilige arrangementer.

Det er veldig vanskelig å ikke nevne at dette minner styggelig på Motorpsychos veldig tidlige plater. For når Vederkast er på sitt beste, er det helt fantastisk å være tilskuer.

Gutta, som består av musikere fra Taliban Airways, Just did Doris, Turdus Musicus og Rocketboyz, koser seg på scenen og det vises. Uten å mase om det, og helt uten flere kvadratmeter å bevege seg på gir de Little Henrik-publikummet det de møtte tidlig opp for.

Prioriterte Rival Sons

Undertegnede var den aller siste som kom inn på området, og det var 10 minutter før konsertstart(!). Et par hundre slukørede tromsøværinger sto nemlig i kø utenfor og ventet i spenning på om noen inne på området ga opp plassen sin, men ingen valgte den løsningen før mot slutten da Rival Sons kanskje fristet mest.

Men det var kanskje bølgedalene til Tromsøs feteste band som gjorde at enkelte tok turen ned mot hovedscenen etter hvert.

For det er ikke tvil om at det er store ting på gang for Vederkast. Det beviste dere fra scenekanten i dag. Tar dere flere steg nå venter sekseren på terningen!

buktafestivalen