Skamløst: Akkurat slik det skal være

Det oppsummerer Skambankts opptreden på Bukta.

Skambankt på scenen i Telegrafbukta.  Foto: Tor Farstad

6

Skambankt

På Buktafestivalen 2014

Skambankt

Telegrafbukta

buktafestivalen

Bandet som med stor suksess har gjestet Tromsøs scener tidligere leverte til forventningene.

Showet startet med ”Anonyme Hatere”. Men oj, så godt at ”Skambankt!” kom som nummer to, og fikk real fart på publikum.

Rått

Trommis Børge Sageng Henriksen eier takta som bergtar publikum foran scenen. Trommeduvende pondus i herlig nordnorsk sommerluft, og et melodiøst skrikende band som får publikum til å miste all fornuft.

Vokalist Terje Winterstø Røthing får til og med publikum med på årets første ”wall of death”: en hemnlingløs og irrasjonell kræsj av ølbeger og ungdomskropper i det vi når verselinja ”en del eksplosjoner” dundra ut på gromlåta ”Me sa nei!”.

Les alt om Buktafestivalen!

Stramt

Og for å toppe skalaen over bandets kulhet: Ryktet har seg at de i promoteringen av singelen Voodoo tilbød folk å sende inn plastgitarer, som kunne smeltes om til vinyl som sendes tilbake retur.

Hvis sant: Så sykt rått.

Den opposisjonelle, harde og kompromissløse musikken som ble levert for et hyperaktivt (fremste) publikum var nådeløs og herlig.

Noen omtaler dem som Norges svar på AC/DC. Det er uten tvil ispedd gode doser av Kaizers stramme og velpresenterte nøkkelkvaliteter - tatt ett steg videre i en ny retning.

Skambankt har opptrådt det siste tiåret land og strand rundt. I Tromsø bør de være oftere.

Tusen takk, Skambankt.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

buktafestivalen