Grafitti med midnattssol

Midnattssol og nordlys i grafittiform skal pryde Valhall under Døgnvill.

  Foto: Andrea Hegdahl Tiltnes

døgnvill

- Jeg kommer til å bruke varme farger inspirert av midnattssol og nordlys. De fargene vi har her i Nord-Norge, forteller Kine Yvonne Berntsen (26).

Hun kommer fra Finnsnes/Tromsø, og blir Døgnvillfestivalens første festivalkunstner.

- Omgivelser har stor innvirkning på psyken, sier hun.

- I fjor var det to grader under festivalen, og vi hadde et hvitt dekke på bakken. Det opplevdes veldig kaldt, sier festivalsjef Hogne Rundberg.

Festivalledelsen ønsket å få stadion litt finere. Få inn litt form og farge. Gjøre Valhall til mer enn bare en konsertarena. De bestemte seg for å finne en festivalkunstner.

Kine har nettopp kommet tilbake til Nord-Norge etter tre år i Australia, og gleder seg til å jobbe på Døgnvill.

- Det blir gøy å komme litt ut av comfortsonen, å gjøre noe nytt, sier hun.

Til vanlig jobber hun i mye mindre format, og med andre teknikker. Blekk, vannmaling, akrylmaling, silketrykk, foto.

Nå skal hun jobbe på store flater med grafitti-teknikk og stensiler.

- Jeg kommer til å tenke ut hvordan jeg vil at det skal vær, men så har jeg kun få dager å jobbe på etter at festivalområdet er klart. Det blir nok jobbing dag og natt, men jeg jobber best under press, smiler hun.

Kine har aldri vært på Døgnvill før, og gleder seg veldig til festivalen.

- Jeg har vært nødt til å dra tilbake til Australia før festivalen har begynt. Det har vært litt kjipt å se alle bildene av kjente som har det gøy her, så jeg gleder meg skikkelig til å oppleve alle folkene og musikken, og det at man kan få til en festival med så store artister her hvor jeg kommer fra, smiler hun.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

døgnvill