MICHELLE ISELIN BJELLMO"/>

Døgnvill skambankes

Hardrockerne i Skambankt skal gi Døgnvillpublikummet ordentlig juling i sommer.
døgnvill

Det blir hardrock for alle pengene når Jæren-bandet Skambankt entrer scenen på Døgnvill i sommer. For ifølge festivalsjef Hogne Rundberg, kan publikum vente seg real rundjuling.

– Dette er virkelig et band med futt i, og de har alltid et solid liveshow. Musikken er nokså kompromissløs, og jeg mener det er en av de beste hardrockgruppene i Norge, forteller Rundberg.

På selveste 17. mai ga Skambankt ut singelen "Mantra", og til tross for den noe spesielle sammensetningen av bandet, har bandet flere låter som kan rocke fletta av publikummet, mener Rundberg.

- Jeg så de live på tidligere "Kaos" for mange år siden, og jeg fikk rett og slett juling, ler festivalsjefen.

Bandet ledes av Terje Winterstø Røthing, under pseudonymet Ted Winters. Winterstø Røthing er også kjent som gitarist i Kaizers Orchestra. Bandet ble dannet i 1994, som en nødløsning da et annet band kansellerte en spillejobb i siste liten. Siden da har Skambankt blitt mer og mer kjent innenfor hardrock-miljøet.

- Jeg tror at de kommer til å gjøre en fryktelig bra jobb på scenen. Det er spennende å kunne booke et norsk band innefor en litt smalere sjanger enn pop, og jeg tror publikum blir å like hva de får servert, hevder Rundberg.døgnvill