ALEKSANDER TOKLE"/>

Majestetiske a-ha

A-ha sin avskjedskonsert på Valhall ble en majestetisk reise gjennom historien til Norges største band.

  Foto: Eirik Bj¿rklund

6

  Foto: Eirik Bj¿rklund

a-ha
døgnvill

Døgnvillfestivalen 2010 er større, sterkere og mer høylydt enn noen gang. Og størst av alle er definitivt a-ha. Bandet fremstår som karismatisk, ydmykt, takknemlig og fremfor alt som fantastisk. Det var aldri noen tvil om at a-ha sin konsert på Valhall ville bli bra. Spørsmålet var egentlig hvor bra ville den bli?

Allsang fra første strofe

Minuttene før a-ha går på scenen er stemningen elektrisk, og når bandet kjører i gang med "The sun always shines on TV" er det allsang fra første strofe. Det er ingen tvil om at publikum er tent.

Les flere anmeldelser og alle dagens Døgnvillsaker i vår Døgnvill-seksjon!

Herfra er konserten et eneste langt høydepunkt. Hitlåtene kommer på rekke og rad. "Move to memphis", "The Blood that Moves the Body" og en fantastisk "Scoundrel days" der Mortens stemme når uante høyder. At mannen synger som en gud er blitt en klisjé, men i dette tilfellet kan prestasjonen vanskelig beskrives på en annen måte.

Trist bakteppe

Det er ikke til å komme bort fra at dette sannsynligvis er siste gang a-ha står på en scene i Tromsø, og det skaper en ekstra dimensjon i konserten. Under "Stay on these roads" siger det inn at dette faktisk er en avskjed. Magne takker publikum for at vi er med og deler opplevelsen med bandet. En sang om avskjed blir etterfulgt av en annen. "Manhattan skyline" begynner rolig og melankolsk, men eksploderer når Morten tar fram megafonen.

Høydepunkt på høydepunkt

Konsertens soleklare høydepunkt er en fantasisk versjon av "Hunting high and low". Magnes trillende toner er til å få tårer i øynene av og Mortens desperate sang maner frem gåsehuden på nytt og på nytt. - Og den skyldes ikke kulden. Allsangen som fyller sletta vitner om et publikum som fremfor alt er dedikerte og takknemlige til det de får oppleve. Det synges, danses, klappes og jubles.

Fantastisk låtvalg

Ingen norske band er overhodet i nærheten av å matche a-ha sin låtkatalog. Bandet kunne spilt tre timer i strekk utelukkende med materiale fra øverste hylle. Derfor er det vanskelig å unngå å savne mange låter i setlisten.

- Var du en av dem som nølte og ikke fikk billett til a-ha sin avskjedskonsert på Valhall? Det kan du angre på.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

døgnvill