Lever godt på allsangfaktor

Ok da. Det er godt å være sammen og synge gamle sanger om igjen.

  Foto: KNUT JENSSEN

5

Artist: Roxette
døgnvill

Det var med en solid dose bange anelser man tok imot oppgaven å skulle si noe (forhåpentligvis) vettig om opplevelsen av en konsert med 90-tallsheltene Roxette, og som la oss bare innrømme det, ikke er like store helter for riktig alle.

Det starta også en liten smule anstrengt da en sort- og skinnkledd Marie Fredriksson starta showet med superhiten «Dressed for success». Det var som om store deler av publikum også lurte på om det ville være direkte pinlig om man ble avslørt mens man tramper takta til et band med så lite kred.Løsnet

Men i møte med en trivelig duo som frir til hjemmepublikum og garanterer retur, er det stadig flere som pakker bort ironibrillene.

Mange har selvfølgelig klinedansa til nettopp disse låtene en gang i prekambrium på ungdomsskolen, og det er ikke så mange band på årets festivalprogram som kan overlate framføringa fullstendig til tilhørerne som kan teksten utenat.

Dermed løsnet det både for bandet og for festivalfolket. Hitsene trillet ut over Valhall en etter en - «It must have been Love», «How do You do», «Dangerous» og «Joyride».Rutinert

Et band som har holdt på siden 80-tallet må man også strengt tatt forvente har rutinen som skal til for å sette sammen et sett som er stigende i sin evne til å engasjere.

Det var de mest rocka låtene som begeistret mest, og som også lot backingmusikerne briljere. For Roxette har dyktige folk på strenger, tangenter og trommer.

Et lite minus for en litt for lang pause før ekstranummeret. Det får da være måte på å la publikum hutre i en ellers vakkert farget septemberkveld.

NB. Denne anmeldelsen er skrevet inspirert av avslutningslåta «Listen to your heart».

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

døgnvill