Opptur

Drivende god om kjærlighetens tidløse kvaler.

5

Mannen som elsket Yngve
film

Leter du etter en film som gir deg den virkelig gode følelsen, samtidig som det likevel ikke er opplagt hvilke følelser du sitter igjen med til slutt? "Mannen som elsket Yngve" gir deg den herlige blandinga av god stemning, kul musikk, ei handling du kjenner deg igjen i, samtidig som filmen etterlater deg med en intens trang til å få vite hvordan det egentlig går videre.

Harde fronter

Jarle Klepp (Rolf Kristian Larsen) er hovedpersonen som i et Stavanger anno 1989 kler seg i svart og danner rockeband sammen med kompisene. På motsatt side har vi dem som går i pastell, som hører på kommersiell listepop – eller eventuelt synthpop.

Frontene er harde. Enten er du med oss, eller så er du mot oss. Jarle er med – han blir sammen med Katrine (Ida Elise Broch), bandet får sin første spillejobb, og alt går rette veien.Inntil det begynner en ny fyr i klassen. Yngve. Han hører på synthpop, og spiller ikke i band – han spiller tennis.

Men Jarle blir forelska likevel.

Intens fortvilelse

Regissør Stian Kristiansen insisterer på at den vanskelige kjærligheten er noe allmenngyldig som vi alle kan kjenne oss igjen i, uavhengig av om man var tenåring på 80-tallet. Det har han rett i.

Skuespillerne, med Rolf Kristian Larsen i front, imponerer stort i sine utfordrende roller. Det gjør tidvis vondt å se hans tolkning av den intense fortvilelsen Jarle opplever i den dragkampen han selv føler han havner i.

Filmens framstilling av 1989 er en fantastisk tidsreise, komplett med klærne, musikken og de politiske jakkemerkene. Det er en flott samling detaljer, men samtidig er de ikke dominerende i forhold til det filmen egentlig handler om.

"Mannen som elsket Yngve" er blitt en intenst vakker, sår og ærlig fortelling som – hvor banalt det enn høres ut – kan ende med å handle om liv og død.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

film