Sommerlett barnefilm

På norsk film er det sommer hele året. «Venner for livet» er nok et eksempel.

3

I FARTA: Nila (Sunaina Jassal), oksen Samson, Petter (Magnus Solhaug) og hunden Leo i familiefilmen «Venner for livet». 

«Venner for livet»
film

En buldrende okse, ei hundset bikkje, to kjeltringer, asylanter, en mobiltelefon, en gutt og ei jente. Det er ingrediensene i barnefilmen «Venner for livet», om hvordan sommeridyllen på landet kan bli rene marerittet.

12-åringen Peter og resten av familien flytter fra byen til landet for å prøve seg som bønder. Han ville helst vært med fotballaget sitt på turnering denne sommeren, men må motvillig bli til et sted uten mobildekning. Skrekk o gru. En høyde i nærheten av gården de skal bo er det eneste stedet med mobildekning.

Mobiltelefonen spiller for øvrig en viktig rolle i dette dramaet, hvor biltyveri, rasisme og forfølgelsesscener bidrar til brukbar spenning for et ungt kinopublikum. Filmskaperne har sørget for solid produktplassering for Volvo, Siemens og Apple. Ikke minst mobiltelefonen fyller ofte kinolerretet, men også en Volvo stasjonsvogn får breie seg.

«Venner for livet» er laget av «Olsenbanden Jr. går under vann»-regissør Arne Lindtner Næss. Denne gangen er det altså snille dyr og slemme mennesker det handler om, og politisk korrekt omgang med våre nye landsmenn som en del av handlingen. Både instruksjonen av barna og dyrene er solid, de voksne blir derimot temmelig karikerte i sine roller.

Dette har på alle måter blitt en sommerlett film, med spøk og spenning midt i blinken for familiesegmentet.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

film