Morsom Loe-filmatisering

"Kurt blir grusom" er en morsom og underholdende barnefilm.

5

Kurt blir grusom
filmanmeldelser

"Kurt blir grusom" er fortellingen om Kurt, en truckfører med tre barn som elsker jobben sin. Tykke Helena er hans eldste datter som er satanist, så er det Bruse-Kurt, som er en skikkelig prippen og nær på å melde seg inn i Unge Høyre vestlandsgutt, og sist men ikke minst, lille Bud, som ser opp til pappa Kurt og barnehagetanten Rigmor, og sist men ikke minst hans kone, arkitekten Anne-Lise.

Kurt lever et bra liv, helt til Doktor Petter flytter inn i nabolaget. Doktor Petter sier til Kurt at doktorer er viktigere enn truckførere. Kurts selvtillit får seg en skikkelig knekk, og det blir ikke enklere når Doktor Petter får Anne-Lise til å tegne skissene til hans nye badebasseng, og alle ungene vil leke i bassenget og misunner huset, pengene og bilen til Doktor Petter. Nå må Kurt bli viktig, men alt går galt og Kurt blir grusom.

Nå har jeg ikke lest Erlend Loes bok "Kurt blir grusom", så jeg har ikke noen referanser i forhold til det. Men filmatiseringen av boken er nokså vellykket til sin aldersgruppe, dramaturgien er fint bygd opp, og animasjonene er livlig tegnet, og stemme til spesielt Atle Antonsen (Kurt) og Aksel Hennie (Bud) er veldig bra.

"Kurt blir grusom" er en klassisk fortelling om en mann som føler han ikke strekker til, og som er villig til å gå enorme lengder for å vise at han betyr noe. Det blir naturligvis morsomme sprell, men fortellingen og situasjonene blir også vel repeterende til tider, nå tenker jeg mest på de voksnes del. Men barn vil nok like de store overdrivelsene og de livlige karakterene og jeg føler filmen treffer nokså bra for målgruppen 7 - 10 år.

Dette er trygt en film voksne kan ta med barna sine med på, men det er en grunn til at det er syv års aldersgrense. Filmen kan bli vel voldsom for de under syv, men ellers er dette en film voksne godt kan ta med barna sine på, og som barna nok vil like.

Tobias Stein Eilertsen

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

filmanmeldelser