De to Oslo-bosatte Tromsø-skuespillernes avgangsforestilling på Kongsbakken videregående skole i 2004, var musikalen «Trollmannen fra Oz». Nå - ti år senere - skal de gjøre samme forestilling med Brageteatret i Drammen.

– Vi har begge to ti års mer erfaring som skuespillere og dette er en mye større forestilling. Det blir utrolig artig å spille sammen med Espen igjen, sier Mats Holm Ernstsen entuasiastisk.

Les også:- Jeg følte at jeg kunne altfor lite.

Rollebytter

Mauno repriserer rollen som "Fugleskremselet", mens Ernstsen, som i 2004 spilte heksen "Glinda", denne gang skal spille "Blikkmannen".

– Du kan vel si at jeg er blitt typecastet, mens Mats har tatt steg som skuespiller, flirer Espen Mauno.

De to Tromsø-skuespillerne ser fram til å stå på scenen sammen igjen.

– Vi har spilt sammen på HT (Hålogaland Teater, red.aanm.) i «Et Juleeventyr» og i «Amadeus» nå i vår, men har ikke fått spilt så mye sammen som vi kanskje hadde ønsket, så det ser vi begge to fram til, sier Mats Ernstsen.

Mauno ble for alvor kjent for Tromsø-publikummet gjennom sin rolle som Wolfgang Amadeus Mozart i «Amadeus» i vår.

– Men vi hadde nesten ikke en scene sammen da, så det er lenge siden vi virkelig har spilt med hverandre, forklarer Mats Ernstsen.

– Det blir artig å gjenforenes på denne oppsettingen, skyter Espen inn.

Les også: Hun skal spille hovedrollen i "Trollmannen fra Oz".

Samboer i registolen

Denne versjonen av «Trollmannen fra Oz» er et interaktivt vandreteater med plass til kun 30 stykker per forestilling. Den har premiere 7. november og skal spilles med doble forestillinger hver dag til 23. november.

– Vi har bygd hele Kansas og hele Oz, så publikum får være med på helen reisen. Forestillingen er fra seks år og oppover, så vi håper og tror at ungene vil like forestillingen, sier Mats.

Regien står hans samboer Hilde Brinchmann for.

– Vi ble kjent på oppsetningen av «Pippi Langstrømpe» på HT i fjor vår, og siden da har både teatersammerbeidet og kjærligheten blomstret, smiler Mats.

"Trollmannen fra Oz" skal også settes opp på Hålogaland Teater  i februar til neste år.