Lørdag holdt kulturskolens ungdomsstorband en konsert på storbandfestivalen. Konserten markerte også avslutningen på kulturskoleuka.

De vartet opp med fengende toner og imponerende solister, og publikum som hadde samlet seg på Storgata camping fikk ordentlig underholdning.

KLARE: Ola Asdahl Rokkones og Øyvind Karstad holder introduksjonen like før bandet går i gang. Foto: Lars Kristian Jenvin Hågensen

For festivalleder Ola Asdahl Rokkones var det naturlig å inkludere ungdommene på festivalen.

– Ungdomsstorbandet er stappfullt av unge, talentfulle artister. Det er første gang vi har en storbandfestival på over tretti år, så da er det ekstra stas å få vise fram de lokale talentene. Dette er jo neste generasjons storbandspillere.

Rokkones håper at opptredener som dette kanskje kan inspirere flere til å vurdere musikk som en hobby eller karriere. Dirigenten for storbandet, Øyvind Karstad, er begeistret over muligheten til å jobbe med ungdommen. Han har vært dirigent for bandet i flere år og er meget fornøyd med nivået de har oppnådd. – Dette er en veldig talentfull og hyggelig gjeng som jeg er så heldig å få jobbe med. Alle gjør en stor innsats for at vi sammen skal få ting til, og det er flott å kjenne på, forteller dirigenten.

SAKSOFONIST: Henrik Røsvoll (14) har spilt saksofon i syv år og synes soloer er det artigste. Foto: Lars Kristian Jenvin Hågensen

– Soloer er det beste

En av de unge musikantene som straks skal på scenen er Henrik Røsvoll (14). Han har spilt saksofon halve livet sitt, og er på sitt sjette år på kulturskolen.

Han kan fortelle at han har blitt vant til å opptre for folkemengder, men at han fortsatt kjenner på nervøsiteten. Saksofonen sjekkes både to og tre ganger før hver opptreden.

– Det siste jeg gjør før jeg går opp på scenen er å stemme saksofonen min. Og så er det siste jeg tenker på før vi begynner å spille om jeg har husket å stemme saksofonen min, forteller han.

Han hadde en enkel grunn til hvorfor han valgte saksofonen som sitt instrument.

– Saksofonen både ser og hørtes kul ut, så derfor ville jeg begynne å spille på den.

SUKSESS: Enhetsleder for kulturskolen, Torbjørn Ingvaldsen, er glad for at studentene får vise seg fram for resten av storbandene i Norge. Foto: Ronald Johansen

Fornøyd rektor

Torbjørn Ingvaldsen, enhetsleder for Kulturskolen, er også på plass i publikum denne dagen.

Han forteller at overlappingen mellom kulturskoleuka og storbandfestivalen har gitt gode resultater.

– Dette er avslutningskonserten for kulturuka, men heldigvis er det storbandfestival samtidig. Det er elleve andre storband her i byen nå, og det er fint for ungdommen å få se at også andre driver på med dette, forteller Ingvaldsen.

Han kan fortelle at ungdommene tidligere har spilt forestillinger på Kulturhuset til fem hundre mennesker, men at de setter stor pris på konserter som dette.

– Det er fint å vise fram at vi gjør dette på ordentlig, og at vi som skole lykkes med å fostre fram unge musikere. Vi hadde vel fem-seks stykker som kom inn på musikkonservatoriet sist, og det er veldig bra.