Onsdag la Sparebanken Nord-Norge ut en melding på Facebook, hvor de ber folk melde seg som arbeidskraft til Glød-konserten som går av stabelen om litt over en uke.

De ber om at lag eller foreninger som ønsker å jobbe på Glød-konserten, melder seg til tjeneste både innen bæring, rigging, kiosksalg og som publikumsverter. Selv om det kun er ti dager igjen til Glød-konserten, er de ikke bekymret for å få tak i nok folk.

– Nei, vi er ikke redd for at vi ikke får tak i folk. Også for festivaler er det vanlig at man holder på til siste slutt med å få tak i frivillige, sier Stian Johansen.

Han er festivalsjef for Rakettnatt-festivalen, som har blitt hyret inn til å blant annet stå for rekrutteringen til Sparebanken Nord-Norges storkonsert på Prostneset.

– På festivaler er det jo også 18-års aldersgrense, mens her er det også muligheter for de mellom 16 og 18 å melde seg, legger han til.

REKRUTTERER: Stian Johansen er festivalsjef for Rakettnatt. Nå leter han etter folk som ønsker å jobbe under Glød-konserten. Foto: Christer Pedersen

Får betalt 180 kroner i timen

En annen stor forskjell mellom det å være frivillig på eksempelvis Rakettnatt eller Buktafestivalen, og de som melder seg til å jobbe på Glød-konserten, er betaling.

De som jobber under Glød-konserten vil få utbetalt 180 kroner i timen, og må dermed regnes mer som midlertidig ansatte, enn frivillige.

– Alle som jobber på Glød-konserten får betalt. Så her kan idrettslag, foreninger og andre grupperinger som ønsker, gjøre en dugnadsjobb og tjene penger. Det er bra betingelser, bedre enn en vanlig festival har mulighet til å betale, sier Johansen.

Han legger til selve arrangementet ikke varer lenge, og at det er mange og varierte oppgaver som må gjøres.

– Det er en dugnadsjobb som burde friste. Det er allerede mange som har meldt seg, men det er jo Nord-Norges største arrangement, så behovet for folk er der, sier Johansen.

Mangler 150 personer

Han opplyser at Glød-konserten har behov for rundt 550 «frivillige», og da iTromsø prater med Johansen onsdag mangler de fortsatt 150 personer.

– Den største utfordringen er å finne folk som kan jobbe dagtid, sier Johansen.

– Når startet rekrutteringen til Glød-konserten?

– Vi har rekruttert jevnt og trutt, begynte parallelt med at vi rekrutterte til Rakettnatt. Så vi har vel holdt på siden august en gang. Vi får mange henvendelser, så det er ikke krisestemning, sier Johansen.

– Når pleier dere å starte rekrutteringen til Rakettnatt?

– Vi åpner som regel frivilligregistrering i slutten av mai.

– Dere har jo vesentlig dårligere tid til å finne folk til dette arrangementet da?

– Ja, helt klart. Men det er også andre faktorer inne i bildet, i og med at det er betalt, og at det avhenger av når ting blir offentliggjort også. Det er annerledes å gjøre en event, enn å gjøre en festival. Det er andre måter å gjøre ting på, sier Johansen og fortsetter:

– Dette er en kjempemulighet for lag og foreninger som har mulighet til å stille opp.