Sammen med Tromsø Storband tar Nina Simones datter, Simone, en fullpakket sal 1 med på en fantastisk reise gjennom sin mors musikalske historie under konserten «Simone Sings Nina». Det er likevel ikke bare en tributtkonsert, men heller en intim kjærlighetserklæring til musikken, moren og publikum. Og fy som det svinger.

Den tidligere Broadway-stjernens stemme skiller seg markant fra hennes mors karakteristiske mørke altstemme. Her er det langt mer trøkk, og sammen med Tromsø Storband, ledet av Fred Glesnes, gir hun låtene et friskt pust av R&B og funk.

Står på egne bein

Det klareste eksemplet på overnevnte blanding er Simones og storbandets herlig oppløftende og tilfunkede «Black is the New Color». En sterk kontrast til den opprinnelig dystre «Black is the Color of My True Love's hair».

Samtidig er fusjonen av morens musikk med andre stilarter definitivt i morens ånd, da hennes egne unike stil oppsto fra en blanding av jazz, gospel, pop og klassisk.

- Det er ikke bare musikk for meg, men familie og kjærlighet. Det er lyden av alle de som ikke er her i dag, sier hun under konserten, og det skinner klart gjennom i fremførelsen.

Dette er ei dame som står på egne bein og gjør musikken til sin egen. Hun viderefører en stor musikalsk arv.

Ikke alene

Det er kanskje vanskelig å ikke la seg absorbere helt og holdent av Simones fremførelse, men man skal heller ikke glemme storbandets vidunderlige og presise levering.

Bandet, som tidligere har spilt med store navn som Randy Brecker og Larry Carlton, lar seg ikke skremme av en stor stemme. Simone trekker seg flere ganger ut til scenekanten for å nyte lekne blåser– og gitarsoloer sammen med publikum.

Et snev av Broadway

Det eneste som kanskje trekker litt ned, er Simones noe teatralske tilnærming til musikken. Dette er musikk med et snev av Broadway og lange dramatiske toner. Hun tar på seg entertainerrollen, danser fritt rundt på scenen, flørter med både bandet og publikum, forteller historier om familien og oppveksten, og spøker uhemmet.

Likevel leveres det med en sånn ærlighet og genuin sjarm at man ikke kan la være å elske det, noe et oppslukt publikum gjorde. Det er ikke alle som hadde klart å få med hele salen på både «Go to Hell» og «Feelin' Good».

Aldri før har det vært så hett i sal 1 på Aurora Kino Fokus.