Tirsdag ble filmen «Kongens nei» vist på seniorkino, og kinosjef Frank Bakkemo talte hele 69 gjester på visningen.

– Det var en skikkelig innertier, rett og slett. Vi mistenkte faktisk at det ville bli ekstra mange besøkende, og flyttet derfor visningen til en av de større salene, sier Bakkemo.

Han legger imidlertid ikke skjul på at han ikke hadde forventet såpass mange gjester på seniorkinoen.

– At det var så mange kom litt overraskende på oss, og vi er veldig glad for at vi hadde sikret oss en større sal, slik at vi fikk plass til alle, sier Bakkemo.

Riktig sjanger

Vanligvis gjester rundt et dusin seniorer kinoen hver tirsdag.

– Vi forsøker å finne filmer som er tilpasset en eldre aldersgruppe. Vi ser at historiebaserte filmer med litt drama er populære.

Dermed var det kanskje ikke så rart at «Kongens nei» sikret besøksrekord på seniorkinoen.

– At «Kongens nei» skulle slå an, var vi sikre på. Det er en film som treffer det aktuelle publikummet veldig bra, og vi visste på forhånd at mange gledet seg til å se den, sier Bakkemo.

Litt dempet

Det er under en uke siden det ble satt besøksrekord på babykino, og Bakkemo er naturligvis svært fornøyd med at det settes rekorder hos både de yngste og de eldste kinogjengerne.

– Noe riktig må vi jo ha gjort, sier Bakkemo og humrer.

Det er ikke mye som skiller seniorkino fra vanlig kino utover tidspunktet filmene vises på.

– Det er ikke «blockbusterstemning» på seniorkinoen i samme grad som det er på vanlig kino. Seniorkinoen er nok litt mer avdempet og rolig, sier Bakkemo.

Godt besøkt

Også blant «vanlige» kinogjengere har filmen slått godt an. På helgens 12 visninger av filmen var det totalt 1.832 besøkende.

– «Max Manus» er den mest nærliggende filmen å sammenligne med, og vi har en forhåpning om at «Kongens nei» skal nærme seg den i antall besøkende, sier Bakkemo.

Han har ikke fått sett filmen selv ennå, men har store planer om å se den så snart han får anledning.

– Etter hva jeg har lest og hørt, så leverer «Kongens nei» på alle plan. Personlig tror jeg det vil bli en av de mest sette norske filmene gjennom tidene, sier han.