– Som student har man mye å lære av å delta på revy. Man lærer presentasjonsteknikk, å jobbe med tekst og man lærer om stemmebruk, sier revyinstruktør John Emil Richardsen.

– Ja! Dessuten blir man trygg på det man skal presentere, man lærer å gjennomføre et mål man har satt seg og man lærer disiplin, supplerer revysjef Ida Bing.

– Også er jo revy selvfølgelig artig, sier revyinstruktør Alexander Martinsen.

Stor interesse

Onsdag og torsdag avholdt revyen audition for revyspirer på universitetet. 23. februar er det premiere på studentrevyen under StudentUka.

Bing opplever at interessen for revyen har vært stor, og at mange enten vil delta i revyen eller rett og slett bare komme og se den.

– Jeg tror sist det var studentrevy var i 2009, men det er mange år siden det var fullt trøkk med engasjement rundt revyen, sier Bing.

– På 90-tallet var studentrevyen gigantisk, mener Richardsen.

Kjenner revy

Richardsen og Martinsen har lang fartstid fra byens revymiljø. Richardsen regner med å ta deltatt på rundt 25 revyer, mens Martinsen teller 15.

– Vi føler at det er ærefullt å få være med å jobbe med den første revyen på Drivs store scene, sier de.

Studentrevyen skal nemlig spilles på SSN-scenen i nye Driv, og revycrewet regner med en kapasitet på 250 tilskuere per forestilling.

– Vi har et mål om å nå 1.000 publikummere til sammen, forteller de.

Kickstarter

Når aktørene er plukket ut etter begge auditionene, kan arbeidet med å skrive stykkene starte.

– Neste helg skal vi kickstarte revyperioden med å bli kjent, og skrive stykker, forteller Richardsen.

– Det som er fint med studentrevyen er at det er folk fra hele landet som deltar. Derfor blir det ikke utprega «tromsøhumor», men man kan heller se Tromsø litt utenfra, sier Martinsen.

En av de som prøvde seg på audition var psykologistudent Heidi Ophus.

– Jeg vil være med å skape litt moro - derfor har jeg kommet på audition. Dessuten er det sosialt med revy. Jeg har spilt litt teater og danset, så jeg har stått på scenen før, forteller hun.

– Jeg opplever at det er mange som er interessert i revyen. Selv fikk jeg vite om den ved at jeg fant en flyer.

foto
GLEDER SEG: Revysjef Ida Bing, revyinstruktørene John Emil Richardsen og Alexander Martinsen og revydeltaker Mats Talset går mot en intensiv revyperiode. 23. februar er det premiere på studentrevyen - for første gang på flere år. Foto Håkon Steinmo Foto: H‡kon Steinmo Tlf:47656445
foto
PRØVER SEG: Heidi Ophus var en av studentene som deltok på audition.