Onsdag avslørte Hålogaland Teater man like etter årsskiftet vil kunne se forestillingen Trollmannen fra Oz.

Regi er av Jon Tombre som blant annet har satt opp "Hamsuns feber" og "Blikktrommen" på HT.

Drømmelag

Hålogaland Teater vil ikke avsløre hvem som skal spille hovedrollen Dorothy, men en rekke navn nevnes til de andre rollene i stykket. Per Kristian Fox Trollvik, Ketil Høegh, Maryon Eilertsen, Kristian Fr. Figenschau jr, Kristine Henriksen, Espen Bråthen Kristoffersen, Rebekka Nystabakk, Inge Kolsvik og Anneli Drecker blir å portrettere de andre karakterene i stykket.

Les også: "Slik blir kulturhøsten"

- Jeg skal spille hunden til hovedrollen, Toto. Det passer ganske bra etter som jeg er allergisk mot hunder, sier Anneli Drecker som har fått en todelt rolle i stykket.

I tillegg til å være en pesende hund skal også Bel Canto-vokalisten komponere musikken sammen med en av bautaene innenfor norsk rockekomposisjon. Nemlig Hans Magnus "Snah" Ryan fra Motorpsycho.

Les også: "Leter etter byens identitet"

Begge har skrevet musikk til teater før, men aldri sammen. Anneli bidro riktignok til en av låtene på "Timothys Monster" som er regnet som en av Motorpsychos beste album.

Barnestykke

Regissør Tombre håper at musikken til Drecker og "Snah" skal lokke publikum i alle aldre ned til Scene vest hvor stykket har premiere 26. februar 2015. Stykket er beregnet for barn i alderen 5 år og oppover.

Les også: "HT-stykke til Ibsen-festivalen"

- Med Hans Magnus tunge og buldrende rock og Annelis drømmende og fantastiske musikk tror jeg også det voksne publikummet vil møte opp sammen med sine barn.

Boken "The Wizard of Oz er skrevet av den amerikanske forfatteren Lyman Frank Baum i 1900. Filmatiseringen, med Judy Garland i hovedrollen som Dorothy, kom i 1939.