Til tross for at ekteparet Andresen ankom byen i går kveld, har de allerede sikret seg billetter til sin første TIFF-film, «May Allah Bless France».

– Vi er her for hele festivalopplevelsen og har ikke sett oss ut noen filmer ennå. Men vi må selvfølgelig se filmen til broren min som er en av manusforfatterne til «I Feel Like Disco», sier Birgit Andresen til iTromsø.

Hun var ikke klar over at brorens film skulle delta inntil de snakket om Tromsø-turen under julemiddagen.

Skal se brorens film

– Da så han over programmet og utbrøt plutselig: Det er jo min film, sier Birger og ler.

– Ellers er bare det å se film utendørs i januar verdt turen, fortsetter han.

Christian Modersbach, festivalsjef for Nordische Filmtage, kan forsikre dem om at det er mye å se.

– Vi skal ta oss en prat etterpå. Jeg skal være deres guide til TIFF og det gode filmutvalget som er her, forsikrer han.

De to er i byen som et resultat av en publikumskonkurranse arrangert av Modersbachs festival og Lübecks lokalavis, Lübecker Nachrichten. Alt de trengte å gjøre var å stemme på sin favorittfilm blant festivalens 170 filmer.

– Vi stemte på den svenske filmen «Svenskjävel». Det var interessant å se hvordan svensker og nordmenn kan forholde seg til hverandre, sier Birger.

NFT er en av TIFFs samarbeidspartnere og festivalsjef Martha Otte er glad for å ha de to som gjester.

Pratar lite svenska

– Det er jo fantastisk at de har stelt i stand en slik konkurranse på eget initiativ. Alt vi trengte å gjøre var å stille opp med to akkrediteringer og det gjorde vi jo selvfølgelig, sier Otte.

Modersbach på sin side er glad for at konkurransen har blitt en realitet.

– På den måten får jeg trivelig selskap samtidig som jeg promoterer både min egen festival og TIFF. Da blir jo alle glade, sier han og ler.

Ekteparet Andresen har lenge vært interessert i de nordiske landene.

– Jag pratar lite svenska, sier Birgit som arbeidet i Sverige for 12 år siden.

De har reist mye i Norden, men dette er første gangen de er i Tromsø.

– Vi har jo ikke fått sett så mye ennå, men det var svært vakkert fra flyet. Og det var spektakulært med fjellene da vi så ut av hotellvinduet i dag morges, avslutter de før Modersbach drar dem med seg til sin første filmopplevelse på TIFF.

VELKOMSTKOMITE: Birger Andresen og Martha Otte diskuterer filmen som sikret dem en tur til Tromsø og TIFF. Festivalsjef for Nordische Filmtage, CHhristian Modersbach, i bakgrunnen.