TELEGRAFBUKTA: Rival Sons er trolig et av de kuleste bandene som gjester Buktafestivalen i år, og det klarte de å vise under fredagens konsert.

En ung Robert Plant

At flere sammenligner vokalist Jay Buchanan med Robert Plant er slett ikke rart. Buchanan og resten av bandet minner til tider svært mye om Led Zeppelin, og med en kul blanding av blant annet moderne rock (likt The Black Keys) og en anelse blues leverer de et tøft lydbilde som fenger de fleste. Rival Sons imponerer både med et høyt tempo og når de tar det ned et hakk. Bandet starter med låten «Electric Man» – en låt som flere i publikum tydelig har kjennskap til. Stemningen er allerede da satt.

Flørter med Tromsø

Rival Sons sliter ikke med å få med publikum. De synger med, danser og skåler til bandet. Bandet flørter i gjengjeld med Tromsø, og forteller blant annet om hvor lyst de har til å bli i Tromsø en uke til og drikke øl med oss. Bandet oser av selvtillit og kulhet, og de beviser at deres California-rock passer like godt i Bukta som på USAs vestkyst. Enkelte låter (slik som «Good Things») gir publikum tid til å snu seg og snakke med sidemannen eller kjøpe seg en ny øl, men stort sett leverer bandet en solid konsert som høyst sannsynlig falt i smak for de fleste som befant seg i Telegrafbukta fredag kveld.

Rival Sons var en fin avslutning på dag to av Buktafestivalen (som for øvrig hadde 3.800 besøkende). Herlig stemning og stort sett knallsterke låter gjør det til en konsert som absolutt var verdt å få med seg.

Vokalist Jay Buchanan Foto: Håkon Steinmo