– Det har tatt lang tid, men vi har hele veien hatt en konstruktiv dialog med Tromsø Havn og Tromsø kommune, sier festivalsjef Stian Johansen.

Han kan torsdag ettermiddag bekrefte at Rakettnatt 2023 blir arrangert på Prostneset. Det er oppussingen av Storgata som har sendt musikkfestivalen på jakt etter et nytt midlertidig hjem.

– Vi ønsket å bli i sentrum, og fikk testet området ut som lokal produsent for Glød-konserten til Sparebanken. Det er mange hensyn å ta, deriblant de maritime, og sentrum er komplisert, men det er alltid spennende å gjøre noe nytt, sier Johansen.

ARENAKART: Slik er de føreløpige tegningene foran Rakettnatt 2023.

Rakettnatt vil bygge festivalområdet med en publikumskapasitet på 12.000 daglige besøkende. Det er hele 8.000 færre enn under Glød høsten 2022.

– Vi vil at folk skal ha god plass, og vil nå ha to store scener med god kapasitet på begge, sier festivalsjefen.

Johansen forteller at de aller fleste mataktørene blir med på flyttingen til Prostneset fra Storgata og Stortorget.

Det betyr at de lokale mikrobryggeriene Brewyard og Graff vil få egne barer, mens Kaffebønna og Casa Inferno fortsatt vil være en viktig del av festivalen.

– Raketten vil følge etter, og man vil få Rakettpølse også i år. Hildr og Burgr har vært et veldig populært tilbud, og de blir også med på reisen.

PROSTNESET: Her kan du se og høre mange artister under Rakettnatt 25. og 26. august. Foto: Ronald Johansen