Torsdag i forrige uke fikk en tromsømann i 50-årene sparken fra Brun og blid ved Nerstranda. Nå har han anmeldt solariumkjeden for det han mener er en urettmessig avskjedigelse.

I anmeldelsen som ble levert til politiet onsdag morgen står det at mannen plutselig fikk beskjed om at han ikke var ønsket i bedriften lenger. Bakgrunnen skal være at mannen er blitt bleik i huden og veldig sur. 50-åringens advokat, Eirik Brekke, mener at klienten har en god sak:

– Grunnlaget for oppsigelse i denne saken er syltynt, særlig med tanke på hvor dårlig vær vi har hatt i det siste, sier Brekke.

– Var veldig brun og blid før

Mannen skal ha startet i jobben da han var i begynnelsen av 40-årene. Ifølge anmeldelsen var han veldig fysisk aktiv og glad i friluftsliv den gangen, noe også daglig leder i Brun og blid bekrefter.

– Det er riktig at han var veldig brun og blid før, men de siste årene har det endret seg, sier Kjersti Løken.

Mannen skal ha vært i flere medarbeidersamtaler med Løken i forsøk på å tilrettelegge for at han kunne trives bedre, og passe inn i konseptet.

– Dessverre kom vi ingen vei med dette arbeidet, og nå ser vi ingen annen løsning enn å avslutte vårt samarbeid, sier hun.

– Mannen sier at han får sparken fordi han er blitt bleik og sur?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere, avslutter hun.

Har fått ny jobb

Selv om det bare har gått noen dager har mannen allerede fått seg ny jobb.

– Jeg hørte om ham og tenkte at han ville passe godt inn hos oss, sier iTromsøs sjefredaktør Stig Jakobsen, som har tilbudt mannen jobb som nettjournalist.

– I en slik stilling vil han sitte innendørs på desken til ugunstige tider, side om side med andre likbleike og gretne kolleger. Jeg er overbevist om at han vil føle seg hjemme her, sier Jakobsen.