«Fela og Fanten» er ei konsertforestilling med nyskrevet musikk av folkemusikeren og felespilleren Julie Alapnes og multiinstrumentalisten Halvard Rundberg. Her har de har laga ei rammefortelling hvor de setter musikken inn i ei enkel handling.

Fanten (Halvard Rundberg) forsøker gjennom ulike musikalske krumspring å vinne Felas (Julie Alapnes) hjerte. Fanten går til verket med litt sjenanse og litt ubehjelpelig keitethet. Hvordan skal han klare den vanskelige oppgava han har foran seg? Ikke tør han å kysse Fela; det er helt utenkelig. Og ikke er han noen god danser som kan imponere med sine ferdigheter på golvet.

Det han kan

Da er det lettere å spille på det han kan, bokstavelig talt. Med trøorgel, mandolin og saxofon som instrumenter skaper han både morsomme situasjoner og vakre øyeblikk som til sammen får Fela til å falle for ham gjennom lytting, musikalsk konversasjon og samspill hvor vi som publikum også får være med og synge litt.

Musikken de har skrevet til forestillinga er basert på norske folkemusikktradisjoner, men i samspill mellom fela og i denne sammenheng mer utradisjonelle instrumenter som saxofon og mandolin, får de både plass til en mer moderne sound og de musikalske gjøglerelementene som er viktige for forestillinga.

Ledig og godt

Både Julie Alapnes og Halvard Rundberg er dyktige musikere, og det er nok også det musikalske som står sterkest i «Fela og Fanten». Det klarer å skape et musikalsk innhold uten aldersgrenser, og det er viktig i ei forestilling som i tillegg til hovedmålgruppa, nødvendigvis må nå flere generasjoner.

Men Alapnes og Rundberg klarer seg også greit i sin sceniske opptreden. De er upretensiøse og sjarmerende. Det gir ei ledig og fin forestilling som det lett å bli inkludert i for publikum, enten man er 6 eller 60 år.