Da Bolsjoj-balletten gjestet Tromsø i februar forsvant billettene på femten minutter. Da var køene lange og desperasjonen stor for dem som ikke fikk innpass for 950 kroner.

Denne gang er prisene senket, men reglene er også annerledes. Om du vil sikre deg en billett bør du møte opp i billettskranken.

6 billetter

Klokken 11 åpner salget i skranken på Aurora kino Fokus. Her gjelder det ikke å satse på å få billetter på nett, for der starter ikke salget før klokken 13.

– Personlig oppmøte på kinoen med start av salg fra kl. 11.

– Kun 6 billetter pr. kunde.

– Telefon og e-post er ikke gyldige bestillingsmåter.

– Nettsalget åpner kl. 13.00.

Festivaldirektør, Øyvind Bakkeby Moe, informerte torsdag om at billettprisene blir å ligge på 850 kroner. I tillegg skal orkesteret opp på scenen, noe som gjør at publikumskapasiteten blir større.

– Vi jobber med å frigjøre mest mulig plass på Kulturhuset. Det blir rift om billettene og de kommer til å gå ganske raskt, sier Bakkeby Moe.

To forestillinger

Til sammen har Kulturhuset 1100 billetter tilgjengelig for forestillingene som er fredag 30. januar klokken 19.00 og søndag 1. februar klokken 15.00.

– Sist røyk alle billettene på femten minutter. Denne gangen har alle en mulighet til å sikre seg en billett om de møter opp tidlig nok i kø, sier produksjonsansvarlig i Nordlysfestivalen, Lisa Møller som satser på å selge ut begge forestillingene på mandag.

Og om du er i tvil om det er verdt å bruke 850 kroner på en operaforestilling i Tromsø, kan festivaldirektøren minne på hva faktisk Bolsjojteateret er.

– Dette er en av verdens fremste kulturinstitusjoner. De har mange tusen ansatte, de turnerer med sine ensembler over hele verden. Dette er en av de største kulturelle merkevarene vi har, å få dem til Tromsø er unikt, sier Øyvind Bakkeby Moe.