Klokken er 18.30, du har nettopp fått med deg Jonathan Wilson i Telegrafbukta. Hva nå?

The Northern Belle – Little Henrik

Liker du vakker folkrock med tydelige pop-elementer? Eller er du dødssjarmert av svenskene i First Aid Kit. The Northern Belle vil garantert få deg til å vurdere giftermål med frontfigur og tromsøværing Stine Andreassen. Syvmannsbandet har akkurat platedebutert og vil definitivt være et band vi hører mer om fremover.

Torgeir Waldemar – Paradisbukta

Virkelig en bauta innenfor sin sjanger. Hadde fjorårets definitivt beste album i Norge og gjør det virkelig vanskelig å velge om hvilke scene du bør velge. Dette er sørgmodig country som kan få de barskeste til å felle en tåre utover ettermiddagen. Dette er ikke en konsert for deg som vil hoppe og delta i allsang.

Du har blitt ordentlig varm i trøya etter Chuck Prophet & The Mission Express. Klokken er 20.10, og nå kan du enten se:

Vidunder – Little Henrik

Nok et svensk band! Vidunder spiller en behagelig blanding mellom 70-talls blues og garasjerock. Kanskje så du dem på Driv tidligere i år? Hvis ikke, bør du få dem med deg nå. Falt konserten med Brutus i smak på torsdag, er sjansen høy for at du også vil like Vidunder.

Eller:

Hjortene (DK) – Paradisbukta

Hjortene er høyst sannsynlig det eneste bandet på årets festival som eksperimenterer med dyrelyder i låtene deres. Danskene leverer mørk, mystisk og tung musikk som vi tror vil falle i smak for flere av festivalgjengerne. Har du tenkt til å få med deg Refused klokken 20.55, kan Hjortene være et godt band å varme opp med.

Klokken er nå 21.50, Refused står trolig ennå på scenen i Telegrafbukta, men du vil få med deg noe annet. Da blir det enten noen lokale hardcore-rockere eller litt mindre hard musikk fra California:

Changeling – Little Henrik

Dette Tromsø-bandet (med bandmedlemmer fra forskjellige steder rundt omkring) spiller en melodiøs blanding av pønk og hardcore. Vokalist Magnus Langseth Kristoffersen fronter bandet med en mektig og kraftfull stemme, og vi tror Changeling vil levere en energisk konsert på Little Henrik-scenen.

The Devil & the Almighty Blues – Paradisbukta

Kanontøff rock med referanser fra ørkenrocken i California. Om du bare skal se ett band på Buktas mindre scener i år er dette valget. Om du ikke liker for hard musikk, og ikke er på festivalen for å oppleve singer/songwritere er dette bandet for deg. Bare spør Dyrnes. Jeg lover deg at han kan minst 40 fun facts om bandet.