Det er ingen helt vanlig fredag for Isak Grønnbakk Jørgensen. Spørsmålene både fra lærere og elever har vært mange siden det ble klart at han skulle være en av hovedrollene i spillefilmen til Eilif Bremer Landsend.

Fredag er premièredagen og i løpet av kvelden har de første drøyt 400 personene sett filmen, som er utsolgt under TIFF.

– Jeg er litt nervøs, men jeg tror det skal gå greit, sier Isak Grønnbakk Jørgensen, som ikke er den største tilhengeren av dramafilm.

– Om jeg fikk ønske, så skulle jeg spilt i Ringenes Herre, men de filmene er jo ferdige med å lages nå, sier Isak som gjerne tar en ny jobb foran kamera om muligheten byr seg.

Oppdaget ved tilfeldighet

Mammaen til Isak, Inger Grønnbakk, var på mange måter den som fikk sønnen rekruttert til rollen. Hun er nemlig venninne med regissør Eilifs mor. Hun fortalte at Eilif hadde en karakter som het «Isak», og mente at akkurat Isak kanskje passet til rollen.

– Han ble invitert til audition og det gikk jo tydeligvis veldig bra, sier Inger Grønnbakk som ennå ikke er helt vant til å se sønnen på skjermen.

– Det er litt spesielt, men han kler rollen og han er veldig naturlig foran kamera.

LES OGSÅ: Måtte ha sex foran kamera

Kan få flere sjanser

Filmskaper Eilif Bremer Landsend skjønte med en gang at Isak var perfekt for rollen som «Isak». Nå hyller han innsatsen til tromsøgutten.

– Han har et visuelt og fint ansikt som passet til det jeg var ute etter. Jeg har stor respekt for at han turte å stille opp og prøve seg foran kamera, sier Bremer Landsend som forteller om et godt samarbeid.

– Han er veldig naturlig og flink foran kameraet. Når man skal inn i en karakter er det mye mentalt arbeid man må gjennom, men vi fokuserte på at ting skulle være moro og at det ikke skal være skummelt.

Nå åpner også Eilif for at Isak kan få flere roller i fremtiden.

– Om han har lyst til å prøve seg igjen er det absolutt ikke umulig. Jeg har ikke noen konkrete planer fremover, men han er flink og om han vil så får vi det til.

TIFF har satt opp en ekstra forestilling av STUP mandag.