I år besøkte det russiske Bolsjoj-teatret Tromsø for andre gang. I fjor med ballett, i år med opera. Nordlysfestivalens direktør, Øyvind Bakkeby Moe, forteller at teatret nå har fått et fantastisk forhold til byen.

- De synes det er morsomt å være her, og de koser seg og føler seg vel tatt imot. Selv drar de frem naturen, og de var for eksempel på Fjellheisen og syntes det var fantastisk. Og så liker de fisken her! Men ikke minst så føler de seg vel tatt imot når de ser mottakelsen publikum gir dem, både i fjor og i år, sier Bakkeby Moe.

Festivaldirektøren sier at teatret blant annet forteller at de kan føle varmen de får fra publikum i Tromsø.

- Summen av alt dette gjør at de har en veldig god opplevelse her. I dag er det konsert igjen, og de gleder seg utrolig mye til dette. En av sangerne sa til meg her om dagen at det var en av de morsomste konsertene han har gjort. Og det sier de fordi de mener det, sier festivaldirektøren.

Se bilder fra Bolsjoj-operaen her!

Mye oppmerksomhet

Det har vært mye oppmerksomhet rundt Bolsjoj-teatrets besøk i Tromsø, både i media og blant folk.

- Når pressen ønsker å gjøre sak om dem, og når publikum gir så god respons, så merker de at vi her i Tromsø er interessert i om de har det bra. Vanligvis er det jo de, sangerne, som er bekymret for at publikum har det bra. Her går det begge veier, sier Øyvind Bakkeby Moe.

Alt dette gjør at teatret gjør en bedre forestilling.

- Det er et samspill, sier Bakkeby Moe.

LES ANMELDELSE: Frisk og overbevisende Figaro

Verdensklasse

Det russiske teatret holder en høy kvalitet, og det er ikke hverdagskost å få et så stort teater til Tromsø.

- Det er virkelig et høyt nivå på dette, og om man er interessert i opera eller ikke så koser man seg uansett fordi det er så bra. Når man opplever noe som er i verdensklasse, så setter man pris på det, sier Bakkeby Moe.

Han mener det er fantastisk å oppleve artister på et slikt nivå i Tromsø.

- Man ønsker helt klart å fortsette å jobbe med artister på dette nivået, men vi kan ikke si sikkert om vi jobber med Bolsjoj til neste år. Det vil det bli en dialog og, sier han og legger til:

- Det skal jo være eksklusivt, og det er jo ikke så ekslusivt om de kommer tilbake hvert år!

foto
FESTIVALGLEDE: Direktør for Nordlysfestivalen Øyvind Bakkeby Moe. Foto: Ronald Johansen