Tallene fra HT viser at teaterets hovedproduksjoner hadde omtrent 4.500 besøkende våren 2014. Oppsetningene var da «Martyrer», «Amadeus» og «Mannen som stoppa hurtigruta».

I samme periode i år har det vært en betydelig økning i besøkende. Vårens hovedproduksjoner har hatt omtrent 14.600 publikummere.

– For at sammenligningen skal bli riktig, så har vi ikke tatt med våre faste konsepter som for eksempel «Billig Brus» og «Suppeteater», sier markeds- og informasjonssjef Kiku Schjølberg.

Slår an

Vårens hovedproduksjoner har vært «Kari Bremnes – Når du kommer dit», «Hvem er redd for Virginia Woolf?» og «Trollmannen fra Oz».

– Billettinteressen har vært stor. Jeg tror det er oppsetningene som slår an, sier Schølberg.

Dette er teatersjef Nina Wester enig i.

– Det er åpenbart at publikum liker det vi har satt opp. Jeg er veldig glad for at de kommer og at de ser oss og jobben vi gjør, sier hun.

Wester ser flere faktorer som spiller inn for at produksjonene har blitt så store suksesser.

– Kari Bremnes er en person som betyr mye for nordlendingene, og at det ble Agnete Johnsen som spilte Dory tror jeg har mye å si.

Favoritt

Klassikeren «Hvem er redd for Virginia Woolf?» er en av teatersjefens favoritter.

– Den likte jeg ekstra godt. Det ble en kjempebra oppsetning, og skuespillerne briljerte, sier hun.

Wester sier hun er fornøyd med våren så langt.

– Spesielt etter at publikumstallene sank litt i fjor, og nå ligger vi godt an.

Kremtid

Wester sier hun har merket at det er om høsten teateret er mest besøkt. En av produksjonene som allerede er klare, er «I blanke messingen», og snart får vi vite resten av programmet.

– Om et par uker blir høstens program lansert. Her vil det også bli satt opp en klassiker, og noe godteri rundt jul vi håper publikum vil like. Nå gleder vi oss mest til urpremièren på «Den sommeren pappa ble homo». Den er vi veldig stolte av, sier hun.

foto
FORNØYD: - Jeg er glad for at folk ser oss og jobben vi gjør, sier teatersjef Nina Wester. Foto: Kjetil Vik