Det er altså ikke bare den fotoglade taxisjåføren Kurt Johannessen (54) fra "Ishavsbyen" som markerer seg på populære bildedelingstjenesten. På knappe to år har Hagen blitt en real hit med sine nordlysbilder, og følges i skrivende stund av hele 2.630 mennesker fra hele verden.

- Det tok helt av da nature (en av de største sidene på Instagram for deling av naturbilder, journ.anm.) delte ett av bildene mine fra Ersfjorden i april i år. Sist jeg sjekket hadde over 130.000 mennesker trykket "liker" på bildet. Det var så mange varsler, kommentarer og delinger at jeg mistet helt oversikt. Jeg aner ikke hvor mange ganger bildet er delt nå, forteller den ivrige hobbyfotografen.

Hemmeligheten

Det var Hagens eldste datter som tipset henne om Instagram, da hun visste at moren var glad i å ta bilder - noe hun begynte med i 2010.

- Jeg bestemte meg for å prøve meg på det - og jeg så raskt at hvis jeg gjorde det på rette måten, så blir det lagt merke til. Det er jo kanskje også noe spesielt med nordlysbilder: De er så attraktive i den store verden. Det er mange som aldri har sett nordlyset selv, men bare har hørt om det, sier Hagen.

Ifølge Hagen er den rette måten, eller hemmeligheten bak den store følgerskaren, å følge og tagge sider som viderepubliserer bilder med fotografens kreditering.

- Disse sidene har gjerne flere hundre tusen følgere, ja til og med millioner, og hvis de deler bildene dine, så får du fort mange tilbakemeldinger, sier hun.

Reklame for Tromsø

Selv synes Hagen det både er morsomt og litt skummelt at så mange finner frem til bildene hennes.

- Når folk begynner å tagge hverandre i kommentarene og forteller at de har bestilt flybilletter og hotell tenker jeg ofte på hva i all verden det er jeg har fått folk til å gjøre, men samtidig er det jo et bidrag til Tromsø og landsdelen. Det er artig å tenke på at man med bilder kan være med å reklamere for Nord-Norge på en god måte, sier hun.

Hun forteller at hun derfor alltid skriver hvor bildene hennes er tatt.

Se lesernes fantastiske nordlysbilder her

Finner sammen

Ifølge Hagen har Instagram ikke bare gitt henne følgere, men også nye bekjentskaper.

- Man blir jo kjent med andre som driver med det samme. Man blir på en måte en del av en liten klikk, sier hun.

Det samme gjelder nordlysfotograferingen.

- Når jeg er ute er det ofte jeg møter andre som også jakter på nordlyset, og da blir det som regel litt snakk om både foto og nordlysjakt, sier hun.

Hagen bruker et Canon EOS 5D med et Sigma 24-70 millimeter objektiv og et 6D med et Samyang 14 millimeter objektiv. Brukernavnet hennes på Instagram er el_isabeth.