Dig Deeper

Dig Deeper leverer velkrydret vestlandsrock fra øverste hylle! Fem år har gått siden bandet slapp det kritikerroste albumet «In Central European Time». I mellomtiden har de turnert inn- og utland, åpnet Øyafestivalen, og finslipt nytt materiale i studio. Nå er de ute med sin fjerde fullengder, «Easy Were The Days (Before I Met You)»

«Låtene ose av energi og setter tonene for ubegrenset frihet, våren og gode tider», står det i pressemeldingen.

Dig Deeper består av Einar Kaupang, Jørgen Knutsen, Raymond Tungesvik, Lars Arne Lindland og multimagiker Øystein Braut (Electric Eye, Action Tension Space, Soft Ride mm.).

Vidar Vang & bandet

Vidar Vang er tilbake med «gamlebandet» – barndomsvennene fra Bjerkvik, som han lagde sine to første album sammen med. Gaute Fredriksen på bass, Raymond Jensen på leadgitar og Kenneth Simonsen på trommer. Bandet spiller klassisk rock, og deres siste utgivelse var et dobbeltalbum spilt inn på åtte intense dager.

Låtene beskrives i pressemeldingen som rå og direkte, og det er tydelig at dette er fire barndomsvenner som skaper magisk lyd sammen, uten bruk av loops eller forhåndsprogrammerte spor, skriver Bukta.

Defusion

Defusion er et sjangeroverskridende band som utforsker en blanding av sjangre som funk, rock, jazz og blues. De har på kort tid gjort seg bemerket i hjembyen Bodø og opptrådt på anerkjente scener som Dama di, Sinus og Blåfrostfestivalen.

«Deres imponerende seier under årets Rock mot Rus på Andenes understreker deres tydelige signatur og egenart, og ble rost for hvordan de tok med både låtmaterialet og publikum ut på en reise i mange spennende musikalske retninger», skriver Bukta i pressemeldingen.

Bandet består av Isabel Mjelde Karlsen på gitar, Aisha Ludvigsen Wahome på vokal, Edward Valentin Engen på Bass, og Julius Krokslett på trommer.

Sofie Johansen

Sofie Johansen er en nordnorsk singer-songwriter fra Ramfjord i Tromsø. Hun lar seg inspirere av folk- og visetradisjonen, utforsker hun også andre sjangere. I januar 2023 lanserte hun sin første singel «Lange søndaga» og i mai ga hun ut sin debut-EP med samme tittel.

«På scenen tar Sofie både mikrofonen og pianotangentene i bruk, akkompagnert av talentfulle musikere, og leverer konserter preget av både en klype alvor og en god dose humor. Det er ingen tvil om at Sofie Johansen er en fremadstormende artist som har funnet sin stemme i den nordnorske musikkscenen, og er en artist du bør følge med på i tiden som kommer», står det i pressemeldingen.

Posing Woods

En av årets Bukta Battle-vinnere, Posing Woods, er klar for Bukta for alle. Bandet, bestående av talentfulle 15- og 16-åringer, så dagens lys i Vesterålen i 2020, og har forankret seg dypt i rockens røtter hvor de både skriver og komponerer sin egen musikk.

Bandet gir snart ut sin første EP spilt inn på Kystens studio i Tromsø og er inspirert av kjente navn som Madrugada og My Midnight Creeps. De var blant oppvarmingsband for Big Bang i juli 2022 på Stokmarknes, deltatt på Rock mot Rus og kvalifisert seg til landsfinalen i UKM.

«Publikum har tatt imot bandet med åpne armer, og responsen har vært udelt positiv med lovord og strålende anmeldelser», skriver Bukta.

Vilda Boját

Vilda Boját, en av årets Bukta Battle-vinnere og et av Altas nyeste rockeband, skal også på scenen under Bukta for alle.

Altapostens Bernhard Hierwader har beskrevet bandet som «en tilstedeværelse på scenen med nok energi til å elektrifisere Melkøya både to og tre ganger». Siden sin debut på UKM i starten av 2023 har Vilda Boját opptrådt på store arrangementer som Alta Live, Pizzarocken, Festspillene i Harstad og Alta Pride.

«Med fengende hooks, lekne riff og et sceneshow du simpelthen må oppleve selv, vil Vilda Boját etterlate scenen i flammer og sørge for en uforglemmelig opplevelse», står det i pressemeldingen.