RadVent er ifølge RadArt deres julegave til tromsøværingene og er et program med en rekke forestillinger og arrangementer av RadArts mange scenekunstnere.

LES OGSÅ : Scenekunst med mening

RadArt fyller 10 år i år og ønsker å markere dette med et ekstra innholdsfylt adventsprogram.

Variert program

RadArt har som mål å ha et tilbud for publikum uansett aldersgruppe og har både forestillinger for voksne, ungdom og barn på plakaten.

I stykket «Kokken og brannmannen og sjukebilen» inviteres barn fra tre år og oppover til en forestilling om to bestekamerater som ikke alltid fungerer like godt sammen.

I den andre enden av aldersskalaen finner man forestillingen «Åpen Bar» av Hanna Tjelmeland Fause.

– Inspirasjonen til forestillingen hentet jeg fra mitt eget liv. For å kunne ha et liv som kunstner, er man ofte nødt til å ha andre jobber på si. Selv har jeg jobbet i bar og det er også blitt utgangspunktet for forestillingen min der jeg også jobber som bartender, serverer drikke og danser for publikum, forteller Tjelmeland Fause.

Gjesteforestilling

I tillegg til forestillinger av egne scenekunstnere, kan RadArt i tillegg friste med to kritikerroste forestillinger av den australske skuespilleren og komikeren, Stuart Bowden.

– Bowden har høstet mange stjerner og gode kritikker internasjonalt, og jeg tror virkelig han kan være med på å heve nivået på årets RadVent til et ordentlig høyt nivå, sier prosjektleder i RadArt, Hanna Solberg Christoffersen.

Jubileum

RadArt er et nettverk bestående av profesjonelle scenekunstnere som jobber med teater, dans, musikk, nysirkus, film og mye mer. Nettverket i Tromsø består av rundt 80 medlemmer som har som mål å styrke og fremme den frie scenekunsten i nord.

I år feirer RadArt 10 årsjubileum og håper at forestillingene deres blir godt tatt imot.

– RadVent er en mulighet for alle medlemmene våre til å sette opp egne forestillinger for å vise publikum hva de jobber med i løpet av året. Det blir mange forestillinger av dyktige og profesjonelle scenekunstnere og je håper at vi kan sette et godt preg på adventstida i byen, avslutter Solberg Christoffersen.

Den australske skuespilleren og komikeren Stuart Bowden holder to forestillinger under RadVent. Foto: Robot Press/Stuart Bowden
Bestevenner: Skuespillerne Bernt Bjørn og Alexander Martinsen er Tromsøs svar på Helan og Halvan i forestillingen "Kokken og brannmannen og sjukebilen". Foto: Hanna Solberg Christoffersen
Danser Maya Mi Samuelsen utrykker det tragikomiske spekteret i sin forestilling "Latterlig Ondt". Foto: June Åsheim