foto
- Jeg spår at dette ikke akkurat er Woody Allen på sitt beste. - Jeg sa det samme allerede da jeg leste manuskriptet. Foto: Filmweb

Jeg har forsåvidt aldri tilhørt de ivrigste av Woody Allens mange fans. Likefullt, mannen har tross alt laget klassikere som «Annie Hall», «Manhatten» og «Hannah And Her Sisters». Men med over 40 filmer bak seg, består karrieren hans dessverre ikke bare av filmer som holder kvaliteten til de nevnte, men også en rekke filmer som på sitt beste ikke kan oppfattes som annet enn hvileskjær i filmografien. Et slikt hvileskjær er «You Will Meet A Tall Dark Stranger», som i bunn og grunn er en ganske så ordinær, tam og intetsigende affære.

Jakter på lykken

Det eldre ekteparet Alfie (Anthony Hopkins) og Helena (Gemma Jones) splittes opp, primært fordi Alfie, som kjenner at tiden er i ferd med å løpe fra han, bestemmer seg for å forfølge sin tapte ungdom og gifter seg med en ung, blond og dum eskortepike i håp om å få en sønn til. Helena kaster som en følge all rasjonalitet over bord, og legger sitt liv i hendene på en lite troverdig spåkone. Deres datter, Sally (Naomi Watts), sliter også i sitt ekteskap med den mislykkede forfatteren Roy (Josh Brolin), og som Alfie og Helena ser de til andre kanter i håp om å oppnå en lykke de ikke har nå.

Kjedelig forestilling

Det er et fåtall scener i «You Will Meet A Tall Dark Stranger» som vekker minner om hvilken god regissør Allen kan være, hvis han bare treffer riktig. Men for det meste så fremstår filmen som en anmasende, ubalansert og ofte beint ut kjedelig forestilling som aldri makter å vekke de store følelsene. Skuespillere virker som om de kjemper med rollene sine, og det er i grunn bare Jones og Watts som kommer fra det med æren i behold. Manuset er rett og slett litt for enkelt og lettkjøpt, og mangler også helt den komiske snerten i replikkvekslingene som Allen er kjent for. Mest av alt virker det som Allen selv ikke er sikker på hvorfor han har laget denne filmen. Kanskje er det slik at den kjente nevrotikeren bare må lage filmer, selv om han ikke nødvendigvis har så mye å si?

Se trailer fra filmen: