– Nei, kor artig! Så koselig! Wow!

Det utbryter Lisa Stokke når iTromsø ringer og gir henne beskjeden om at hun er nominert til årets tromsøværing for 2011, en nominasjon hun ikke kjente til.

Selv om hun ble overrasket, så er det ikke noe nytt for henne. Hun ble nemlig også nominert i 1999, og vant da hele kåringen.

BILDESPESIAL: Her er årets kandidater!

– Dette er veldig hyggelig og det er en veldig stor ære, spesielt siden jeg ikke bor i Tromsø lengre. Men jeg er jo så glad i byen at det betyr veldig mye for meg, sier hun.

Hektisk år

Dette året har vært et hektisk år for skuespilleren, som startet året med en andreplass i «Det store korslaget» på TV2 med Team Lisa. Og gjennom året har hun vært skuespiller i serieinnspillinger på NRK og TV, og musikalen "The Baker"s Wife" i London.

Les også: Sparebanken Nord-Norge nominert til Årets tromsøværing

– Jeg har vært med på veldig mye i år og det har vært et stort år, med en veldig rask utvikling i karrieren – og det er jo deilig. Men det blir ikke roligere neste år heller, sier Stokke, som nettopp er blitt klar for Melodi Grand Prix til neste år.

– Det gleder jeg meg til, og det blir en veldig fin måte å markedsføre Tromsø og byen vår på, fortsetter hun.

Markedsfører Tromsø

Konkurransen om å bli årets tromsværing kan bli hard, men hun er beæret over å være i samme gruppe som de andre nominerte.

- Jeg kjenner jo halvparten, og jeg vet de representerer byen på en fantastisk måte, sier Stokke.

Les også: Bergenseren Trond Mohn ble Årets tromsøværing i fjor

Selv er hun flink til å få med i programmer til forestillingene sine, og på internett, at hun er skuespiller at hun er en jente fra Tromsø. Hun tror de fleste andre tromsøværinger som bor ute av byen, fortsatt holder på bystoltheten.

– Folk er bevisst på å synliggjøre byen utenfra, samt veldig opptatt av at byen skal bli snakket om i positiv forstand. Jeg kjenner ingen som er fra Tromsø som ikke er stolt over det, og som savner byen på et eller annet vis, sier hun

– Man får alltid fred i sjelen når man kommer tilbake til Tromsø, avslutter hun.