foto
TheExpendables oppnår ikke full score, men er likevel verdt et besøk, mener vår filmanmelder. Foto: Presse

Ok. Hør på denne rollelisten: Sylvester Stallone. Jason Statham. Dolph Lundgren. Jet Li. Mickey Rourke. Randi Couture. Terry Crews. Sean Austin. Bruce Willis. Og - trommevirvel - Arnold Schwarzenegger.

Rollelisten alene gjør "The Expendables" til en film som krever obligatorisk oppmøte på kino for enhver actionentusiast.

Under ledelsen til Barney Ross (Stallone) utgjør The Expendables en elitegruppe av leiesoldater som tar på seg oppdrag som er for vanskelige for andre. Da de tar på seg et oppdrag om å infiltrere og undergrave styret til en brutal søramerikansk diktator oppdager de at dette er et selvmordsoppdrag bestilt av CIA.

Les flere filmanmeldelser her.

De blir dermed stilt ovenfor valget om å avbryte, noe som vil bety at enda flere uskyldige liv vil gå tapt, eller fullføre oppdraget, noe som kan bety enden på deres egne liv.

Først, så må jeg innrømme at jeg hadde det innimellom utrolig morsomt da jeg så "The Expendables". Mest av alt fordi det er gøy å se gamle helter gjenta roller som ligner på deres mest berømte, og fordi dette på ingen som helst måte er en film som ber om å bli tatt mer alvorlig enn filmer som «Cobra» og «Commando».

Når filmen likevel ikke oppnår høyere score er det fordi den ikke fullt ut tilfredsstiller på nettopp actionfronten. Jo da, det er nok av retro-80-talls-eksplosjoner, skuddvekslinger hvor kulene hagler uten å treffe noen, og slåsskamper hvor de involverte tåler hinsides mye juling. Likevel hadde jeg forventet enda litt mer.

Men for all del, "The Expendables" er vel verdt et besøk.