• Hvor: Rådstua Teaterhus

  • Varighet: 75 minutter

  • Publikum: Så godt som fullt

  • Terningkast: 5

Hvorfor er det så viktig å bli sett av andre? Hvorfor blir man besatt av egen fasade? Har mennesker egentlig behov for å få sin egen identitet bekreftet av andre mennesker?

Det er det Pernille Dahl Johnsens stykke «Et unikt menneske» handler om. Det hele åpner med en imaginær begravelse. En forfatter ser for seg sin egen begravelse og hører hvordan livet som nå er over blir fremstilt av en rekke talere.

Stålkontroll

Det bringer fram både humorfylte og alvorlige diskusjoner om hvorfor man er så opptatt av å fremstille seg selv som et glansbilde utad og hvem man egentlig skal være for å være «seg selv».

Maja Bohne Johnsen, Nancy Mannes og Espen Østman deler scenen i Rådstua Teaterhus. De tre veksler på å inneha ulike roller i stykket. De bytter raskt seg imellom, men det er enkelt å følge hvem som er hvem og de tre skuespillerne imponerer med et solid samspill og stålkontroll på scenen.

Skaper refleksjon

Stykket er samfunnsaktuelt og tankevekkende. Det kaster et blikk tilbake til hvordan mennesker var, hva vi har utviklet oss til å bli og det viser hvor mye makt et menneske kan ha over et annet.

Stykket skaper refleksjon, det får en til å reflektere over hvordan en selv fremstiller seg for andre.

Regissør Pernille Dahl Johnsen uttalte tidligere denne måneden at hun ville at stykket skulle gjøre litt vondt. Hun ville at publikum skulle tenke om de gjør dette. Det svir litt.